Hrvatska knjiga ‘Nada’ među 50 najbolje dizajniranih knjižnih omota na svijetu

Hrvatska knjiga ‘Nada’ među 50 najbolje dizajniranih knjižnih omota na svijetu

Knjiga “Nada”

Američki institut za grafički dizajn (AIGA) uvrstio je hrvatsku knjigu Nada među 50 najbolje dizajniranih knjižnih omota na svijetu. Listu su kreirali u okviru godišnje međunarodnome selekcije u suradnji s Design Observerom, magazinom o dizajnu s milijunskim čitateljstvom. Nada će time postati dio AIGA kolekcije unutar knjižnice Rijetkih knjiga i rukopisa (Butler Library) pri Sveučilištu Columbia te u Robert Haas Arts Library pri Sveučilištu Yale.

Knjiga Nada Zaklade Adris i Bruketa&Žinić&Grey kreativnog tima ima naslovnicu koja reagira na dodir, a bavi se projektima iz područja znanosti, obrazovanja i stvaralaštva koje je u proteklom desetljeću podržala Zaklada Adris. „Predstavljeni na jednome mjestu, u knjizi Nada, svi ti projekti pružaju nadu da Hrvatska ima budućnost pa je zato knjiga osjetljiva na dodir, jer što se više koristi, to više nade ima“, pojasnio je kreativni direktor Davor Bruketa. Naime, na koricama knjige se, nakon rukovanja, sve više pojavljuje riječ NADA. Osim toga, ovaj je projekt svojevrsni dokument vremena jer je okupio 24-ero ponajboljih hrvatskih ilustratora.

Nakon što su im ranije ove godine uručene dvije Red Dot nagrade, najtraženije globalne oznake kvalitete u dizajnu, Bruketa&Žinić&Grey tim nedavno je i u Kini osvojio dva Hiibrand priznanja za brend dizajn. Prvo je za vizualni identitet projekta ŠUZA, kojime Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu popularizira STEM područja među djecom i mladima, a drugo je za Chiavalon poklon ambalažu. A do 25. studenog njihova se dizajn rješenja mogu pogledati i u živo na Izložbi hrvatskog dizajna u Muzeju za umjetnost i obrt, među kojima knjiga Nada i Chiavalon ambalaža.

Učitati još
Zatvori