Hotel čiji je interijer inspiriran prirodom i u kojem biljke možete naručiti u sobu

Hotel čiji je interijer inspiriran prirodom i u kojem biljke možete naručiti u sobu

Od početka godine, gosti u hotelu Woodlark u Portlandu u američkoj saveznoj državi Oregon mogu za vrijeme svog boravka zatražiti da im osoblje u sobu donese biljku, i to potpuno besplatno. Naime, u suradnji s lokalnim cvjetnim studiom, hotel je u svoju ponudu uvrstio Bedside Botanical menu na kojem se nalaze različite biljke koje gosti mogu zatražiti na temelju svog raspoloženja, što se uklapa u biofilni dizajn koji hotel njeguje. Radi se o sve popularnijem dizajnu u suvremenoj arhitekturi, a inspiriran je prirodom i orijentiran prema zdravlju i produktivnosti ljudi pa su dijelovi prirode koji tome pridonose uklopljeni u interijer.

Hotel Woodlark u Portlandu

Hotel Woodlark otvoren je u prosincu 2018. sintezom dvije povijesne zgrade u Oregonu – prvog gradskog nebodera Woodlark Building sagrađenog 1912. te hotela Cornelius koji je četiri godine ‘stariji’. Interijer i dekor hotela ispunjen je sirovim drvetom i inspiriran prirodom pa se u svakoj prostoriji vidi ‘dodir’ zelenila. U predvorju dominiraju crno-bijele pločice, a u svakom kutku nalaze se sobne biljke i drveća. Ovdje je smještena i cvjećanica gdje gosti mogu odabrati prekrasan aranžman.

U sobama se zeleni detalji nalaze na namještaju i na zidovima u obliku tapeta s uzorkom zelenila iz gradskih parkova. Rafinirana paleta boja definitivno ne odgovara dosadnom dekoru. Elementi tamnozelenog i tamnoplavog baršuna upareni s bijelom posteljinom i toplim sivim zidovima prostoru daju sofisticiranost i udobnost. I kupaonica je uređena u skladu s ostatkom interijera. Dominiraju crna i bijela boja sa zlatnim i zelenim detaljima, a pločice od poda do stropa dodatno ističu prirodnu temu hotela.

Priroda i zelenilo ne očituje se samo u uređenju. Naime, u hotelu brinu za održivost okoliša pa u njemu nećete naći tiskane, već digitalne novine, u svakoj sobi nalaze se kante za recikliranje, a na raspolaganju su vam i bicikli. Uz to, Woodlark je i pet-friendly hotel pa su vaši četveronožni ljubimci i više nego dobrodošli. Na dolasku će dobiti svoj krevetić, zdjele za hranu i ukusne poslastice, a imajući na umu i one goste koji imaju alergije, pet-friendly smještaji smisleno su raspoređeni po katovima.

Dodatne informacije o hotelu možete pronaći ovdje.

Foto: Woodlark Hotel

Učitati još
Zatvori