Ovako će izgledati spektakularan novi hotel Valkane u Puli

Ovako će izgledati spektakularan
novi hotel Valkane u Puli

Jedan od najnagrađivanijih hrvatskih arhitektnoskih studija, 3LHD, u Puli gradi novi hotel koji već na prvu ostavlja bez daha. Hotel Valkane imat će 5 zvjezdica i biti potpuno uklopljen u okoliš; tik uz obalu mora, sa svih strana okružen zelenilom – ne samo da će se savršeno uklopiti u okoliš već će i pozicionirati Pulu među najtraženije luksuzne destinacije na našoj obali. U nastavku donosimo prve vizualizacije ovog spektakularnog hotela.

Hotel Valkane u Puli

Hotel je smješten u zoni bivšeg kamenoloma u Puli, istočno od gradskog kupališta. Zgrada budućeg pulskog hotela vraća ambijentalne i oblikovne vrijednosti prostoru, svojim sadržajima omogućuje prilagodbu različitim potrebama korisnika.

Razlomljena linija pročelja reinterpretira stepenice nekadašnjeg kamenoloma uz dodatak zelene fasade koja stvara novo zelenilo u gradu. Novim hotelom povezuje se zelenilo prirodnog sačuvanog okoliša u njegovoj okolici s revitaliziranim zelenim parterom i javnim površinama uz more. Izgradnjom hotela sanirat će se tako prostor koji stoji zapušten još od 1965. godine.

Foto: 3LHD

Učitati još
Zatvori