Cool kafić u kojem na ljuljački možete popiti kavu s porukom

Cool kafić u kojem na ljuljački
možete popiti kavu s porukom

greenery-procaffe-9

Zagreb je postao bogatiji za još jedno lijepo mjesto u kojem možete uživati u svojoj kavi. Greenery Procaffe smjestio se u Vukovarskoj 52e, na uglu stambene zgrade, i oduševit će vas na prvi pogled. Prvo svojim uređenjem jer, naime, odmah na ulazu se uz klasične stolove nalaze dvije ljuljačke koje su već postale apsolutni hit među posjetiteljima, a zatim i specijalnom kavom koju služe.

greenery-procaffe-8

Greenery Procaffe – novo mjesto u gradu

Greenery Procaffe otvorio je mladi bračni par Marija i Mate koji su prostor iz temelja preokrenuli kako bi svi gosti, ali i oni sami, s užitkom dolazili po svoju šalicu kave. I ne samo kave, nego možda i čašu vina ili gin tonic u večernjim satima. Zbog toga im je dizajn interijera bio iznimno važan te su kontaktirali mlade arhitektice Antoniju Vlašić i Tamaru Relić, uz njihovu pomoć do najsitnijih detalja isplanirali svaki kutak kafića te krenuli u preuređenje već postojećeg prostora. Prilagodba je trajala mjesec dana danonoćnog posla, a sam je kafić otvoren prošlog četvrtka.

U Greeneryju prevladava jedna važna tema, a to je zelenilo, trenutačno veliki trend u svijetu. Unošenjem biljaka u prostor osvježava se dojam te ćete tako na svakom stolu pronaći mali sukulent, prozore ukrašavaju viseće tegle, iznad šanka pozicionirana je konstrukcija isprepletena zelenilom iz koje se spuštaju lampe visilice.

greenery-procaffe-7

Osim zelene boje koja se reflektira i u baršunu kojim su presvučene stolice, Greenery spaja nijanse sive i bijele, materijale poput betona, punog drveta, čelika i uvijek privlačnog mramora. Cool hladnoća industrijalnog stila razbija se toplinom drveta, koje se i u obliku parketa složenog u riblju kost uspinje zidom iznad šanka i stolova u drugom dijelu prostora. Naime, kafić se smjestio u prostoru u obliku slova L te s ulaza nemate osjećaj da vas iza ugla čeka još jedna cijela prostorija, a na raspolaganju gostima je i galerija.

greenery-procaffe-10

greenery-procaffe-21

greenery-procaffe-22

Kava s porukom

Druga stvar po kojoj je Greenery Procaffe u trenu postao poznat na društvenim mrežama, iako nije otvoren ni tjedan dana, kava je s porukom koja će vam uljepšati dan. Uz pomoć aplikacije Coffee Ripples i specijalnog aparata, “printera” za kavu u vašoj šalici mogu ispisati poruke po narudžbi, poručiti osobi s kojom ste na kavi neku lijepu riječ, pa čak i preslikati sliku po želji. Naravno, ove se kave već šire Instagramom i sigurno će biti jedan od glavnih razloga dolaska baš u ovaj kafić. Uz to, kava je zaista odlična jer je Mariji i Mati iznimno važna kvaliteta kave – dolazi iz hrvatske pržionice Procaffe, njihovih partnera, i uživat ćete u svakom gutljaju.

greenery-procaffe-17

greenery-procaffe-16

U planu je i uređivanje terase koja okružuje ugao zgrade, čim vremenski uvjeti to dopuste, kako bi odgovarala stilu kafića. Staklene stijene kraj ulaza u potpunosti se rastvaraju te će u toplim danima donijeti još nekoliko sjedećih mjesta.

Divan interijer, fina i fotogenična kava, odlična atmosfera i lokacija na frekventnom mjestu sigurno će vas nagnati da u Greenery Procaffe barem svratite. I postanete stalan gost.

Greenery Procaffe možete pronaći i pratiti na Facebooku i Instagramu.

greenery-procaffe-4

greenery-procaffe-3

greenery-procaffe-2

greenery-procaffe-12

greenery-procaffe-1

greenery-procaffe-23

greenery-procaffe-14

greenery-procaffe-18

greenery-procaffe-5

greenery-procaffe-6

greenery-procaffe-19

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori