Austrijski hotel u srcu Graza koji je spoj elegancije i orijentalnog stila ostavlja bez daha
Austrijski hotel u srcu Graza koji je spoj elegancije i orijentalnog stila ostavlja bez daha

Austrijski hotel u srcu Graza koji je spoj elegancije i orijentalnog stila ostavlja bez daha

Austrija je zemlja s toliko lijepih i dobro očuvanih starih gradova i brojnih nevjerojatnih znamenitosti. Međutim, ovoga puta našu je pažnju privukao Graz. Graz je jedan od omiljenih austrijskih gradova putnicima iz cijelog svijeta. Smješten u blizini granice, u njemu se osjete utjecaji Italije, Srednje Europe i Balkana. Zato je ovdje toliko prisutna mediteranska atmosfera, a s druge strane vidljiv je vrlo intenzivan njemački utjecaj u gotovo svakom kutku grada. Osim toga, grad je to prepun tradicije, umjetnosti, predivne arhitekture, ali i mjesto za izvrstan šoping. Stoga ćete svakako uživati, što god da odlučili raditi.

Spoj elegancije i orijentalnog  

No nakon cjelodnevnog razgledavanja i hodanja, poželjet ćete se odmoriti. Pronašli smo predivan hotel koji se nalazi u samom srcu Graza, a interijer odiše art nouveau stilom koji hotelu daje elegantnu profinjenost. S druge strane, pojedine sobe i apartmani ukrašeni su orijentalnim detaljima što hotelu daje i dozu egzotičnosti. U svijetu postoji mnogo hotela s dugom tradicijom, a Grand Hôtel Wiesler jedan je od njih.

Hotel uz dobru vibru, nudi ukusnu hranu i udobni smještaj. Postoji od 1909. g, a otkako je Wiesler otvorio svoja vrata, neprestano se prilagođava potrebama svojih gostiju. Posebnost ovoga hotela jesu svakako sobe. Naime, 102 sobe nedavno su potpuno preuređene. Ukrašene su detaljima i predmetima zbog kojih ćete ponovo poželjeti prenoćiti u ovoj predivnoj oazi. Sobe imaju ručno oslikane umivaonike, samostojeće kade, i elemente poput gitare i pisaćih strojeva – što Wiesler čini hotelom koji ne samo da ima savršene udobne krevete, već je uređen na maštovit način.

Možda je to bila vizija Carla Wieslera kada je 1870. godine kupio pet pansiona i spojio ih u hotel kakav danas postoji. U jedno smo sigurni – nakon teškog razdoblja kada je hotel bio namijenjen britanskim  časnicima od 1945. do 1954., Wiesler je 1986. doživio svoju prvu suvremenu renovaciju.

Izvrsna hrana i predivni restoran

Grand Hôtel Wiesler ne skriva svoju ljubav prema detaljima. Sve to odražava se i u jelovniku Salona Marie, gdje možete uživati u dobroj hrani od ranog jutra do kasno u noć. Restoran je otvoren ne samo za goste hotela, već i za ostale posjetitelje.

 

Sve u svemu, mjesto je to puno povijesti koje samo čeka da bude otkriveno. Stoga odvede li vas put do Graza, smjestite se u udoban interijer ovoga hotela i prepustite se uživanju u okusima, mirisima i detaljima.

Foto: Grand Hôtel Wiesler, Instagram, Florian Weitzer Hotels & Restaurants

Učitati još
Zatvori