Ovaj Instagram profil slavi stil francuskih interijera
Ovaj Instagram profil slavi stil francuskih interijera

Ovaj Instagram profil slavi stil
francuskih interijera

Kada zamišljamo francuske interijere često su to stanovi u uskom centru Pariza s visokim stropovima, velikim prozorima, štukaturama, biljkama i ogledalima. Ponekad nas mašta odvede i na francuska sela tako da vizualiziramo provansalska polja puna lavande, seoske kuće okružene cvijećem i drvećem te velikim staklenicima i zimskim vrtovima. Francuski stil nosi poseban pečat, a tako je i s uređenjem interijera. Upravo zato je poprilično prepoznatljiv i često uzor mnogim dizajnerima kao nepresušan izvor inspiracije.

pariz-interijer1

Francuski stil kao okosnica profinjenog stila

Antikni namještaj i ljepota u toj rustikaliji definitivno su zanimljivi onima koji nisu minimalisti, a cijene tradicionalnije načine uređenja doma. Uređenje u shabby chic i granny chic stilu, obnovljeni stari namještaj, velike vaze s poljskim svježim cvijećem, stari ormarići s novim ručkama, sve su to odlike velikih kuća diljem francuske koje su melem za oči.

francuski interijeri1
francuski interijeri2

Instagram profil koji slavi upravo tu estetiku

Instagram profil na koji smo naišli slavi upravo tu estetiku, veliku, masivnu, umjetničku prozračnost ovih interijera. Većinom zemljane boje s velikim primjesama zelene i prljavo bijele, kaliktir boje po zidovima, oslikane pločice, tapete i tapeciran namještaj. U njemu će uživati oni koji se već sutra mogu zamisliti da uživaju u jednoj od takvih kuća u unutrašnjosti ili pak na obali Francuske.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori