Feel Good novi je zagrebački caffe bar koji pažnju plijeni zanimljivim interijerom
Feel Good novi je zagrebački caffe bar koji pažnju plijeni zanimljivim interijerom

Feel Good novi je zagrebački caffe bar koji pažnju plijeni zanimljivim interijerom

U punom jeku je dovršetak gradnje novog zagrebačkog kvarta Heinzelova-Darwinova, a prvi stanari već su uselili u svoje nove domove. Prizemlja stambenih zgrada predviđena su za poslove prostore, a u ono na adresi Charlesa Darwina 6H već se smjestio Feel Good caffe bar. Svoja vrata službeno je otvorio početkom veljače, a našu je pažnju privukao osebujnim uređenjem interijera.

Za njega je zaslužna Ana Reketye iz studia openhouse koja nam je otkrila kako je interijer spoj suvremenog japandi stila i prirodnih materijala. Budući da je riječ o utilitarnom prostoru, glavni izazov bio je spojiti moderan dizajn i praktičnost. Fokalna točka tako je premještena na strop, koji je postao impozantan viseći vrt. 

Zahvaljujući vertikalnom vrtu prostor je obogaćen bez da je narušena praktičnost jer u donjem dijelu prevladavaju čiste, ravne linije koje omogućavaju protočnost prostora. Moderni dizajn i neutralni tonovi uz visoke prozore koji omogućavaju ulazak prirodne svjetlosti pridonose osjećaju prostranosti. Bogate zavjese pridodane su kako bi u večernjim satima prostor pretvorile u pravu malu intimnu oazu.

O sjajnom spoju praktičnosti i efektnog dizajna svjedoči i bar obložen staklenim ciglama, koji dominira centralnim prostorom. Staklene stijene također odjeljuju pušački i nepušački prostor. Biljni ornamenti koji se protežu uređenjem pokazuju kako moć doista jest u detaljima. A izgled interijera zasigurno će se pretočiti i u eksterijer gdje je u pripremi terasa koja će zaokružiti cijelu sliku.

Feel Good caffe bar kvartofski je kafić koji ima tendenciju postati omiljenom lokacijom brojnih Zagrepčana i njihovih gostiju. Uz bogatu ponudu toplih i hladnih napitaka meni uključuje i slastice, a uz klasične tu su i takozvane green slastice bez glutena. Radno vrijeme Feel Good caffe bara je svakoga dana od 7 do 23 sata.

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori