Fairy of Velebit je šarmantna i jedinstvena kuća za odmor s dušom

Fairy of Velebit je šarmantna i
jedinstvena kuća za odmor s dušom

Fairy of Velebit šarmantna je i jedinstvena kuća za odmor s bazenom, a u svojoj punini i ruralno imanje koje se neprestano razvija i nadograđuje. Nalazi se u Posedarju pokraj Zadra, samo par minuta od čak dva izlaza s autoceste, a isto toliko od ljepota koje pruža Novigradsko more skupa s rijekom Zrmanjom. Vlasnici ove kuće imaju jednu jasnu misiju: staviti svoju baštinu u istinski kvalitetnu upotrebu, pružajući gostima iz cijelog svijeta iskren osjećaj hrvatske i dalmatinske povijesti i gostoljubivosti.

Imanje na kojem ćete doživjeti autentično iskustvo

“Ime je nadahnuto likom Vile Velebita, kao protagonistkinje jedne od najljepših hrvatskih patriotskih pjesama. Kako se s posjeda pruža prekrasan pogled na Velebit, našu najveću i iz mnogih razloga najvažniju planinu, upravo to ime činilo se savršenim”, kažu nam vlasnici.

Ruralno imanje u slučaju ovog obiteljskog koncepta znači puno divnih stvari: maslinik s oko 70 maslina koje dominiraju svojom pojavom i značajem, različite voćke, maleni vrt sa sezonskim kulturama poput rajčica, krastavaca i tikvica te kokošinjac s 30 kokoši i jednim pijetlom koji svaki dan slobodno šetaju po svom dvorištu, između maslina.

Sve ovo znači da je imanje u smislu nabave prehrambenih proizvoda gotovo samoodrživo. Svako jutro goste koji dolaze iz cijele Europe čeka 20-ak snesenih jaja, što znači i da svako jutro mogu spremiti zdrav i nutritivno bogat obrok, poput omleta s rajčicama kao prilogom i malo kruha umočenog u ukusno maslinovo ulje. Turistima, a pogotovo djeci, to nije samo koristan svakodnevni manevar, već i autentično iskustvo, koje velik dio njih nije mogao doživjeti sve do trenutka kada prvi put ranim jutrom posegnu rukom za svježim jajima.

Kuća za odmor Fairy of Velebit

Zanimljiv je i način kako je počela cijela priča oko kuće. Naime, u startu je ista bila kvadraturom manja od sadašnjeg kapaciteta i služila je kao lovačka kućica, jednostavne namjene – prikladna za okupljanje prijatelja i obitelji vikendom. No, kako se nalazi na zemlji predaka i predstavlja uistinu jedno posebno nasljeđe i vrijednost, postojao je poriv da se kućici, ali i cijelom zemljištu, ugradi dodana vrijednost. Da se iz tog komada zemlje kreira nešto bolje, smislenije i brendiranije. Nešto što će biti prava posveta životu i radu generacija predaka.

“Budući da je tada na imanju već neko vrijeme bio zasađen maslinik, imalo je smisla nadograditi samu kuću, upariti je s istim i od nje napraviti jedinstveno imanje. Malo po malo, sobu po sobu, ukras po ukras, komad po komad sadržaja, a samim time i komadom po komadom srca svih ukućana – Fairy of Velebit došla je do forme i značaja kakve ima danas”, kažu vlasnici.

Kuća se sastoji od dvije sobice koje interijerom podsjećaju na one iz karakternih boutique hotela Pariza. Kuhinja i blagovaonica prepune su ukrasa i detalja iz života obitelji i zadarske regije, tu je i mala terasa u hladu s koje puca pogled na bazen među maslinama i obližnji susjedni vinograd te konačno, nedavno izgrađena vanjska kuhinja s kominom. Dodatno, tu je i stara barka pomno restaurirana pa sad služi kao ležaj na kojem se može ispijati čaša vrhunskog vina ili čitati knjiga, čime se zaokružuje prostor oko bazena. Sve to čini jezgru kuće i ukomponirano zajedno srž života imanja kada se u njemu nalaze obitelji, grupa prijatelja ili sami domaćini.

Dodatni sadržaji na imanju

A društveni život uistinu je lako začiniti igranjem stolnog nogometa i stolnog tenisa, kao i vožnjom biciklima po šumskim stazama okolice imanja. Zamislite, vozite se usred livada i cvijeća, ptice cvrkuću zanosne melodije, a s desne strane javlja vam se moćni Velebit, čisto da pokaže kako je tu.

Tu sadržajima nije kraj, s obzirom da je obitelj odlučila ući u nova partnerstva te imanje ponuditi na raspolaganje za različite proslave i okupljanja u suradnji s jednim novim brendom food truck evenata, gdje omogućava da se kompletni gastronomski i logistički dio organizira bez puno muke. Fairy of Velebit idealna je lokacija, a burgere, tacose, koktele, glazbu i ostalo dovozi food truck.

Fairy of Velebit uistinu je imanje s dušom, gdje ćete doživjeti autentično iskustvo, a kući otići punih baterija. Sve dodatne informacije možete doznati ovdje.

Foto: Fairy of Velebit

Učitati još
Zatvori