Eklektičan miks rustikalnog, skandinavskog i industrijskog stila

Eklektičan miks rustikalnog,
skandinavskog i industrijskog stila

Eklektika je bila jedan od trendova koji je obilježio dizajn interijera u 2018. godini. Eklektičan miks karakterizira spoj različitih stilova, često kontradiktornih koji ipak čine jednu skladnu cjelinu. Kreativci će se složiti kako im je upravo ovo najdraži način koji im ujedno i omogućuje da sve ideje pretoče u realnost. Strastvena blogerica i ljubiteljica dizajna Lucinda Mitra nedavno je postala ponosna vlasnica svog prvog doma u istočnom Sussexu. Kako ga je uredila i s kojim stilovima se poigrala doznajte u nastavku.

Eklektičan miks u divnom engleskom domu

Svježu inspiraciju za uređenje doma pronašli smo u divnom domu s Instagrama. Iako se eklektika odmah može prepoznati po jarkim bojama, kontrastnim detaljima i upečatljivim uzorcima, eklektičan miks iz ovog interijera promijenio nam je perspektivu gledanja na popularni stil uređenja. U glavnom fokusu nalaze se raskošna dvokrilna vrata koja odvajaju dnevni boravak od blagovaonice i ostatka doma. ‘Statement’ zidovi tamnoplave boje najuočljiviji su element u domu blogerice koja je pri uređenju savršeno stopila topli Skandi, modernistički industrijski i šarmantni rustikalni stil.

Dodir Skandinavije

Pomalo neobičan spoj uklopio se iznenađujuće dobro u harmoničan prostor koji poziva na opuštanje. U uređenju prevladavaju umirujući tonovi tamnoplave. Dašak cosy atmosfere unosi popularni Skandinavski stil koji je također već na prvi pogled lako prepoznati. Često ga viđamo upravo zimi kada u domove unosimo toplinu kroz krznene detalje, chunky dekice, meke tkanine i svijeće.

Moderan dom u industrijskom stilu

Kao omiljeni i sve prisutniji stil u uređenju modernog doma istaknuo se industrijski stil. Mnogi ga percipiraju kao ‘hladnog’ i pomalo futurističkog, no uz malo mašte pretvara se u krasan i upečatljiv životni prostor. Eklektičan miks s elementima industrijskog štiha savršen je u svojoj nesavršenosti. Vintage posteri, tepisi s geometrijskim printom, stari kovčezi i škrinje te lampe s modernim pomakom samo su neki od detalja koje zasigurno imate pohranjene na tavanu, a ako želite postići industrijski stil, bit će vaš najbolji saveznik.

Rustikalni šarm

Dobro je poznato da ako u dom želite unijeti ‘dušu’ dodate malo materijala u formi toplog drveta. To je definitivno bila završna točka u ovom engleskom domu, koja je podigla interijer i dala mu osobni pečat. Pletene košare, sjajan stolić za kavu i taburei u zemljanim tonovima i nijansama karamele unose osvježenje u dom kojim vladaju tamne boje i modernistički detalji. Kuhinju je pretvorila u prostor u kojem bismo rado provodili vrijeme čak i ako ne kuhamo, a tamnoplave elemente uljepšala je drvenim radnim plohama.

Foto: Instagram (@nest_twenty_eight)

Učitati još
Zatvori