Drito bar definitivno je najcool mjesto u gradu

Drito bar definitivno je
najcool mjesto u gradu

Obožavamo kada iskoče nova top mjesta u gradu, a pogotovo kad prođe neko vrijeme pa možemo sa sigurnošću reći da su se ustabilili na zagrebačkoj sceni. Drito bar je mjesto koje je u posljednjih šest mjeseci postalo glavno mjesto okupljanja alter kulture u gradu. U opisu piše „prvi trap birc u Zagrebu“, ali prije bi rekli da je prvi trap birc u Hrvatskoj, ali i beyond that. Imenom i duhom naslonjen na Drito, najjači glazbeni brend za mlađu ekipu danas kod nas i jedan od najjačih na ovim prostorima. Naravno da smo navratili.

Zanimljiva lokacija

Drito bar smjestio se u Horvaćanskoj 23a na zagrebačkoj Knežiji. Točno preko puta doma na Savi, u ravnini s Jadranskim mostom, na samom kraju Savske. Mjesto je usput svima koje zahvaća taj dio grada, točnije Trešnjevka, Knežija, Vrbik, Cvjetno naselje, pa sve prema Jarunu i Prečkom te preko rijeke svima koji su na Kajzerici, Savskom gaju, Trnskom, Remetincu.

Otvoren u “idealno” vrijeme

Iako je vrijeme u kojem živimo nimalo zahvalno za ugostitelje, ekipa koja stoji iza brenda čvrsto je odlučila ići i s ovim projektom. “Idemo u još jedan projekt koji potpuno ovisi o mjerama”, uz smijeh su tada govorili osnivači, aludirajući na glazbenu industriju kojom se bave, a koja je sa svjetskom pandemijom doslovno bačena na koljena. Ipak, prilika čini ugostitelja. Bar ideju crpi iz želje iza nastavkom širenja brenda Drito, koji je počeo kao trap festival, a danas je ozbiljan community i okupljalište urbane alternativne scene i kulture. Nakon Drito festivala i emisije Drito s kauča logika je bila imati i mjesto u koje će dolaziti Drito publika i yem izvođači.

“Htjeli smo bar u kojem ćete uvijek sresti Gocu i Dipsija, bar u koji po svakom dolasku u Zagreb navrate i z++, Grše, Ružno pače, bar u kojem će posjetitelji yem festivala moći izmjenjivati svoja iskustva, ostvariti neke posebne benefite, ali i da našim vjernim sponzorima ponudimo još jedan prostor za suradnju. Bar u kojem ćete moći satima igrati neku od hrpe društvenih igara, a da vam nitko ne prigovara, bar u kojem se često igra Tekken i Fifa i provjera znanje na kvizovima pop kulture, čisto da se ne opustite.” – kažu nam vlasnici.

Osim što je mega cool, interijer je i jako lijepo uređen. Uredile su ga Željka Rončević i Hazelica designs. “Volimo biljke, zato ima i puno pravog zelenila, a neonski znak u drugoj sobi se pokazao sjajan za Instagram Storyje.”– kažu nam iz Drito bara. U ponudi cuge je sve što treba imati moderni bar – od toplih napitaka do velikog izbora piva, od koktela do velikog izbora likera. Cijene su prilagođene studentima jer im je to ciljana publika. Zato imaju studentski utorak i mjesečne akcije cuga, a potrudili su se napraviti i Drito pivo koje puni pivovara Lepi dečki iz Čakovca.

Foto: Marko Lopac

Učitati još
Zatvori