U Gorskom kotaru smo pronašli Kraljicu šume, predivnu drvenu kolibu za bajkoviti odmor

U Gorskom kotaru smo pronašli Kraljicu šume, predivnu drvenu kolibu za bajkoviti odmor

U malom goranskom mjestu Hlevci, u općini Skrad, smjestila se Divjake Log Home – Kraljica šume, autentična eko kuća za odmor namijenjena svim ljubiteljima prirode i onima koji su u potrazi za pravom bajkom. Jer tako najbolje možemo opisati ovu divnu drvenu kolibu koja predstavlja savršeno utočište u zelenom Gorskom kotaru.

Gorski kotar je regija koja u svako doba godine omogućuje određeni mir. Dok ljeti pruža ugodnu svježinu, zimi se pretvara u snježnu idilu i nudi pregršt prekrasnih lokacija koje samo čekaju da ih otkrijete. Na jednoj takvoj lokaciji, okružena šumom, smjestila se ova kuća za odmor koju su vlasnici uredili s puno ljubavi i pažnje. Pošto se nalazi u katastarskoj općini Divjake – tako je dobila ime, dok je ‘Kraljica šume’ dodatak koji je dobila po najvećem stablu jele u park-šumi Golubinjak. Vlasnicima je kod gradnje želja bila napraviti nešto autentično i drugačije, a možemo reći da su u tome uspjeli.

Autentična eko kuća u srcu Gorskog kotara

Kuća je građena od prirodnog, zdravog i ekološki prihvatljivog materijala te je kao takva namijenjena ekološki osviještenim gostima. Sagrađena je od trupaca i uređena prema Vastu, odnosno u skladu s prirodom i njezinim energetskim zakonima. Tako se održava sredstvima za čišćenje na prirodnoj bazi, otpad se reciklira, kišnica se sakuplja, koristi se reciklirani toaletni papir i biološki razgradive vrećice, dok će vas u kupaonici čekati certificirani šamponi i prirodni sapuni i to u amabalaži koja raste, a koju, ako želite, možete ponijeti sa sobom za uspomenu i posaditi kod kuće.

Kraljica šume oduševljava već na prvi pogled, kako izvana, tako i iznutra. Većina stvari u interijeru rađena je ručno – od namještaja, kuhinje, kreveta do starih hrastovih stepenica, dok su mnogi detalji poput škrinje za čuvanje posteljine, skija i ostalih zanimljivih predmeta vlasnici kupili na sajmištima, sve u cilju kako bi ju učinili posebnom. Kuća je idealna za boravak maksimalno petero ljudi, a sastoji se od dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, potpuno opremljene kuhinje i dnevnog boravka kojim dominira kamin na drva. Već se možemo zamisliti kako usred zime uz kamin uživamo u šalici toplog napitka… U kuhinji posebno u oko upada šank s visokim drvenim stolcima, a tu je i vinski frižider.

Utočište okruženo najljepšom prirodom

Kuća ima tri terase i svaka od njih povezana je s okućnicom. Prva je ujedno ulazni dio u kuću do koje je smješteno parkiralište. Na drugoj terasi nalazi se stol za blagovanje, a povezana je i s ljetnom kuhinjom. Ovdje je smješten i hidromasažni bazen iz kojeg, dok se kupate, možete uživati u prekrasnom pogledu na krajolik. U vrtu postoji i mala fontana oko koje možete sjesti i opuštati se; tu su i viseće ležaljke među borovima, plato za jogu ukoliko poželite meditirati, dok za aktivan odmor imate na raspolaganju prostrano igralište za badminton. Na livadi prema šumi možete zaigrati i odbojku te bulin, i to sa starim drvenim boćama. Vani se nalazi i roštilj, a u planu je i gradnja saune s prostorom za masažu.

Kad poželite istražiti okolinu, možete prošetati do potočića koji se nalazi u šumi, a oni malo hrabriji mogu krenuti u potragu za medvjeđim brlogom. U kući na raspolaganju imate i bicikle (2 za odrasle i 3 za djecu) pa se možete uputiti u razgledavanje Skrada i Ravne Gore. Za sve ostale aktivnosti, kao i savjete i preporuke kad su u pitanju izleti i uživanje u gastronomskim delicijama ovog kraja, vlasnici vam stoje na raspolaganju, a većinu toga već možete proučiti prije dolaska, na službenoj web stranici kuće.

Minimalan boravak u Kraljici šume je dvije noći, a u ponudu je uključena posteljina, ručnici, higijenska kozmetika, završno čišćenje, Wi-Fi, turistička pristojba i košarica goranskih proizvoda.

Foto: Divjake Log Home – Kraljica šume

Preporuka

Zatvori