Mali detalji za uređenje doma koji potiču blagdansko raspoloženje

Mali detalji za uređenje doma koji
potiču blagdansko raspoloženje

Blagdansko uređenje doma svake godine nas posebno veseli. Tople osjećaje koji preplave naše životne prostore zahvaljujući prigodnim dekoracijama, rado bismo zadržali tijekom cijele godine. Detalji i mnoštvo ukrasa osvanu u najljepšim oblicima na policama, stolovima, zidovima i drugim mjestima unutar stana. Božićni vjenčići uvjerljivo su najprepoznatljiviji detalj i vjesnik praznika. Uz njih prostor zimski interijer nezamisliv je bez ambijentalne rasvjete i šarmantnih lampica koji će obasjati dom u hladnim noćima. Mirisne svijeće i raskošni svijećnjaci dodatno će uljepšati svako druženje, a tople tkanine i materijali na dekama i jastucima biti će pravi gušt za odmor uz knjigu. Kreativnih ideja zaista ne nedostaje, tako će detalji poput češera, staklenih zvona, špage i cimeta u trenu promjeniti izgled u kutku doma. Kojim prostorijama ćemo pokloniti najviše pažnje za blagdansko uređenje, pogledajte u nastavku.

Detalji u dnevnom boravku

Dnevni je boravak centar zbivanja svakoga doma.  Mjesto okupljanja prijatelja, dočekivanja gostiju, gledanja filmova, učenja, pisanja, čitanja knjige.. Stoga je važno da baš ova prostorija zrači toplinom i udobnošću. Stolići za kavu sve više se odmiču od tradicionalne primjene i služe kao predmet dekoracije. Tako ih sve češće krase coffeetable books, zvučna imena svjetskih lifestyle časopisa koji su same po sebi poželjan detalj, a na njima se nalaze zanimljive dekoracije koje privlače pažnju. Predimenzionirane knjige služe kao svojevrsna podloga na koje ćemo postavljati blagdanske ukrase, difuzere eteričnih ulja s toplim aromama koji mirišu na božićne kolače, zdjelice i svijeće. Kamini su u posljednjih nekoliko godina doživjeli pravi procvat i istaknuli se kao jedan od najdražih komada za uređenje doma. Osim što imaju funkciju grijanja i imitiranja vatre, gornja ploha idealna je za vješanje platnenih papuča za darove.

Blagdani u kuhinji

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annie Ellis (@seven30ranch) on

Kuhinja se za vrijeme praznika, mnogi će se složiti, koristi više nego u bilo koje doba godine. Modlice za kolače i suhe kekse cijelu čaroliju i ritual kuhanja čine zabavnijim i ljepšim, pogotovo ako u cijeli proces uključite i ukućane. Najfiniji porculan i ulašteni servisi za jelo već se pomno biraju kako bi za blagdane bili spremni za ugodna druženja. Okupljanje omiljenih oko blagdanskog stola gotovo je nezamislivo bez božićnih dekoracija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?Nicole? (@myrusticretreat) on

Mnogi detalji koji uljepšavaju prostor lako se izrađuju u kućnoj radinosti s predmetima koje već imate u kuhinji. Police za začine iskoristite za postavljanje dekorativnih lampica ili girlande. Štapići cimeta, grančice sušenog šipka, šarene trakice, kada se spoje, nastaju unikatni detalji koji će kuhinji podariti pravo blagdansko ruho. Ne zaboravite na šaljive pločice s božićnim porukama koje će uljepšati radnu plohu.

Spavaća soba

Blagdansko raspoloženje neće zaobići niti spavaće sobe. Omiljeni brendovi zaista su se potrudili kako bi se topli osjećaji uvukli u svaki kutak doma. Karirane posteljine, ukrasni jastučići i pletene deke.. sve su to detalji koji su nam dostupni tijekom cijele godine, no u božićnoj varijanti krevet će preobraziti u omiljeni ležaj iz kojeg ćete teškog srca ustajati. Ne zaboravite na moć zavjesa i ukrasnih držača koje ćete iz sezone u sezonu lako mijenjati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by k a c i e (@everydaykacie) on

Kratki dani obilježeni oblacima i sivilom tjeraju nas da ih držimo razmaknutima kako bi soba imala dovoljno svjetlosti. Skupite ih ukrasnim kolutovima koji će ovdje poslužiti funkcionalno, ali i estetski, istovremeno naglašavajući svu raskoš mekih zastora. Noćni ormarić očistite od nepotrebnih sitnica koje cijele godine skupljate na hrpu. Blagdani su idealni za čišćenje polica, ali i vanjskih površina kako bi oslobodili mjesta za detalje koji će vas već na prvi pogled i otvaranje očiju ujutro bacati u blagdanski mood. Cijelu priču zaokružite pletenim, rustikalnim košarama u koje ćete slagati papuče, knjige i detalje koje koristite u spavaćoj sobi.

Detalji za svaki kutak

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matylda (@mojedolcevitablog) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?Veronica? (@farmstyledecor) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?Nicole? (@myrusticretreat) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Porch Light Cottage (@theporchlightcottage) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristen Whitby (@ellaclaireblog) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H&M Home (@hmhome) on

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori