Prohladni jesenski dani savršeni su za pletene cozy dekice

Prohladni jesenski dani savršeni su
za pletene cozy dekice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joanna Holford (@darling_dorset_dwelling) on

Rujan polako odmiče kraju, a dolazak listopada službeno označava početak jesenske sezone. Iako su temperature još uvijek poprilično iznad prosjeka, mnogo je razloga zašto s nestrpljenjem iščekujemo prve prohladne dane. Jedan od njih je opuštanje u kućnoj atmosferi uz cozy pletene dekice i jastučiće. Britanski brend Chun-kees osvojio nas je kolekcijom pletiva koje savršeno pristaje u svaki interijer. Dom je gotovo nemoguće zamisliti bez udobnih dekica i jastuka, a jesen je stvorena za kupnju novih ‘slojeva’ koji će nas grijati u nadolazećoj sezoni i kućnu atmosferu učiniti toplom i ugodnom. Upoznajte simpatični brend i potražite inspiraciju kako dom učiniti komfornim i lijepim ove jeseni.

Chun-kees insprirane Britanijom


Novopečena mama, Britanka Louise, 2017. odlučila je pokrenuti simpatičan brend Chun-kees. Britansko vrijeme poznato je po kiši, oblacima i prohladnom zraku čak i u toplijim mjesecima. Po povratku doma, većinu vremena s novorođenom bebom provodila je na sofi u dnevnom boravku. Udobne, pletene dekice koje je nalazila na internetu bile su preskupe. Tako je u nadi da će nešto slično sama isplesti, uzela klupko vune i isplela prvo pletivo, ‘skrojeno’ za svaki džep. Sve je krenulo prodajom u malom dućanu, a glavno sredstvo oglašavanja i prezentacije radova bio je Instagram profil. Iako nije mogla niti zamisliti, cozy dekice ubrzo su se proširile društvenim mrežama i postale neizostavan dodatak za svaki krevet i sofu.

Cozy dekice u mekim slojevima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melly Pook (@mellypook) on

Pletivo u interijerima gotovo uvijek se povezuje s udobnošću i mekim slojevima koji čine neizostavan dio tople kućne atmosfere. Pletene dekice osim što griju sve češće se koriste u funkciji dekoracije. Jesensko osvježenje osim pletivom u garderobi možete unijeti i u svoj dom. Ležerno prebačene u podnožje kreveta ili preko naslonjača sofe, osim što griju, mekani slojevi savršen su detalj za osvježenje prostora. Košaru kraj kreveta upotpunite s nekoliko slojeva raznobojnih dekica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amy ?? (@harrison_nate_and_me) on

Na službenim stranicama Chun-kees možete pronaći popularni runner dizajn koji zbog užih dimenzija savršeno služe kao prekrivač za noge ili ukras za krevet. Za promjenu, filmske večeri provedite na podu uz predimenzionirane deke i okrugle mekane jastučiće.Vesela žuta, roza i plava pletiva unijeti će dašak vedrine u oblačne jesenske dane. Najfinija merino vuna koristi se za pletene šalove koji će grijati one najzimogroznije u hladnim zimskim večerima.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori