Chia cups su nove genijalne šalice s hrvatskim potpisom

Chia cups su nove genijalne šalice
s hrvatskim potpisom

A post shared by Filipa Sorko (@filipaasorko) on

Filipu Sorko upoznali smo prvo u kulinarskom showu Tri, dva, jedan – kuhaj! gdje je sa sestričnom odnijela pobjedu u trećoj sezoni emisije, zatim smo počeli pratiti njen projekt Tajne večere, a sada je pripremila nešto sasvim novo što nam je odmah zapelo za oko.

Superslatke chia cups

Radi se o chia cups (chia šalicama), preslatkim točkastim keramičkim šalicama, koje je nedavno plasirala na svoj Instagram profil i odmah rasprodala. Logičan potez nakon svih avantura u kuhinji bio je da izradi i svoje posuđe, pa je, potaknuta sličnim kreativnim Instagram projektima i zahvaljujući dečku koji je akademski kipar, svoju ideju i realizirala.

“Upravo je dečko, na moj nagovor, napravio prvih 6 chia šalica. Nagovarala sam ja njega i na tanjure, pa zdjelice itd. Ali zasada, zaživjele su samo šalice. I evo nas sada ovdje, s puno više od 6 chia šalica!” otkriva Filipa. Osim dečka, za oživljavanje ideje bila je zaslužna teta kiparica, a šalice peče kod prijateljice koja se bavi keramikom. Sve su se točke posložile da se ovaj projekt ostvari.

Najfotogeničnije šalice

Zašto baš ime chia cups? Jer svojim crnim točkicama na bijeloj pozadini podsjećaju na chia sjemenke, a uz to imaju i pozlaćene ručkice. Svaka šalica prođe najmanje 6 puta kroz Filipine ruke, oblikuje se, brusi, točka, glazira, nanosi se zlato, 3 puta ide u peć… “Svaka je unikatna i totalno drugačija, drugačije veličine, malo ili više iskrivljena, s gušćim ili rjeđim točkicama, s većom ili manjom ručkicom itd., nemoguće je ponoviti istu i to je ono što mi se jako sviđa!” govori Filipa.

Zbog fotogeničnosti samih šalica ispostavilo se da su savršeni modeli za Instagram, prva tura se rasprodala u hipu i sad se očekuje druga, brojčano veća, koju će Filipa na svom profilu @filipaasorko (story i highlights) oglasiti sljedeći tjedan. Zato, ako se i vama sviđaju kao i nama, pratite njen Instagram i dohvatite svoju chia šalicu!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori