‘Rack wardrobe’ – lakše odijevanje uz selekciju omiljenih odjevnih komada

‘Rack wardrobe’ – lakše odijevanje uz selekciju omiljenih odjevnih komada

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charlotte Bridgeman (@charlottebridgeman) on

Na društvenim mrežama i profilima poznatih trendseterica gotovo svaki dan možemo pronaći novu fotku iz garderobe. Još davnih dana ideja prepunih walk-in garderoba popularizirala se zahvaljujući kultnoj Carrie Bradshaw iz serije Seks i grad. No, konzumerizam i pretrpanost materijalnim dobrima koji vlada izazvao je brojne pokrete koji mu se suprotstavljaju kako u modi tako i u cjelokupnom pristupu životu. Prijelazna razdoblja iz sezone u sezonu mnogima zadaje glavobolju, ali ne zbog vremena već zbog smišljanja odjevnih kombinacija svakog jutra. Temperatura se drastično mijenja tijekom dana pa često moramo nositi nekoliko slojeva.

Rack wardrobe ili kapsula garderoba nije samo još jedan sezonski trend već pametan pristup organizaciji ormara kako bi odjeća koju nosimo pružala zadovoljstvo i veselje, a ne stres i nervozu. Popularne samostojeće vješalice preplavile su dućane za uređenje doma, a osim što su funkcionalne volimo ih koristiti i kao izložbeni detalj u kutku sobe. Jeste li spremni svoju odjeću svesti na samo nekoliko omiljenih komada? Kako sezonski organizirati odjeću i rack wardrobe iskoristiti kao detalj u interijeru pročitajte u nastavku.

Garderoba bezvremenskih komada

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie-Lee (@mademoisellejaime) on

Svaka žena dobro zna kako promjena godišnjeg doba sa sobom nosi i reorganizaciju ormara. Što više prostora u njemu imamo to je veća mogućnost da ćemo taj prostor i popuniti, vrlo često stvarima koje ne nosimo. Tako se garderoba pretvara u skladište slojeva za koje ni ne znamo da posjedujemo, a jutarnje odijevanje postaje prava ekspedicija dok izvlačimo komade za novi dan. Rack wardrobe nije novi trend niti je sezonski hit koji će brzo pasti u zaborav. Inspiriran minimalizmom, sačinjen je od bezvremenskih komada kojima je fokus na jednostavnosti. Formula je isprobana; s nekoliko omiljenih komada možete stvoriti bezbroj kombinacija i smanjiti vrijeme pred ogledalom, razmišljajući o sparivanju kombinacija.

Kako se organizirati?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Spiers (@kate.lavie) on

Između toliko stvari u ormaru, kako izabrati tek desetak omiljenih komada koje ćemo kombinirati kroz sezonu? Garderoba bi trebala biti sačinjena od stvari koje vam najbolje pristaju. Zaposleni koji cijelo vrijeme provode u uredu ili korporativnoj sredini sigurno će izabrati košulju, hlače klasičnog kroja, midi suknju, par traperica i pulover mekog pletiva. Bijele tenisice, gležnjače i oksfordice slažu se u svakoj varijanti pa ćete ih lako nositi i u sportskoj, vikend kombinaciji. Funkcionalnost i kvalitetu stavite ispred raznolikosti i trendi, sezonskih komada. Organizirajte se prema godišnjem dobu, a maksimalan broj komada neka ne prelazi 30, uključujući torbe i cipele. Rack wardrobe ne olakšava samo odijevanje. Osim odjećom, stalak popunite i detaljima koji će cjelokupnu garderobu činiti dekoracijom u interijeru. Modne dodatke i torbe stavite u pletene košare ispod vješalica te stvoriti malu galeriju najljepših komada koju ćete rado posjećivati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rachel James (@racheljames__) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alice (@aliceyehpro) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Furna Fortunat (@signefurna) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kiara King ? | Style & Travel (@lioninthewild) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori