Novi caffe bar s karakterom otvoren je na Maksimirskoj

Novi caffe bar s karakterom
otvoren je na Maksimirskoj

caffe-bar-look-3

U naše svakodnevne ili barem vikend rituale spada i odlazak na kavu, čaj, kolače… Svi volimo imati mjesta koja smatramo svojima i u kojima se osjećamo opušteno i ugodno kao kod kuće. Novo mjesto u Zagrebu, caffe bar Look u Maksimirskoj ulici upravo bi to mogao postati za svakoga tko jednom kroči u njega. Ispreplitanje tamnih i svijetlih nijansi oplemenjeno zelenilom te upečatljivi akcenti poput crno-bijelog šanka te minimalističke rasvjete dali su prostoru od 100-injak četvornih metara jedinstven i privlačan izgled.

caffe-bar-look-1

Caffe bar Look

Kako se nalazi u dinamičnoj i frekventnoj ulici, u čijoj su blizini brojni sadržaji poput škola, fakulteta i tvrtki ali i stambene zgrade, kafić Look je zamišljen kao mjesto na kojem će se susretati različite generacije i profili gostiju. Želja vlasnika je bila da prostor bude moderan i dopadljiv, ali i da odiše luksuzom i šarmom francuskih kavana iz 30-ih godina prošlog stoljeća. Da bi svoje ideje mogli provesti u djelo angažirali su dizajnericu interijera Mirjanu Mikulec koja je sa svojim timom uredila prostor. Dizajnerica je iskoristila činjenicu da se kafić nalazi na uglu, kao i prostor u eksterijeru koji je pretvoren u atraktivnu terasu.

caffe-bar-look-7

“Kafić ima ugaonu poziciju te smo ga odlučili u cijelosti ostakliti s dvije strane koje su izložene ulici. To je prostor učinilo dodatno zanimljivim, a usto se gostima pružila prilika da mogu, dok ispijaju svoj omiljeni napitak, promatrati živopisne ulične slike koje se odvijaju pred njihovim očima”, objašnjava dizajnerica dodajući kako su, u nastojanju da se mjesto maksimalno prilagodi gostima te poštuju njihove navike, kafić koncipirali kao spoj dviju zona, od kojih su jednu rezervirali za pušače.

caffe-bar-look-6

Francuski chic na zagrebačkom asfaltu

Francuski chic nastojali su postići malim jednostavnim stolovima te crno-bijelom keramikom kojom je obložena vanjska fronta dugačkog šanka. Dašak luksuza u prostor je unesen klupama tapeciranim u tamnoplavom chesterfield baršunu, a industrijskog stila stropom pobojanim u crnu, kako bi cijevi bile vidljive, ali ne i previše upadljive. Prostor je dodatno obogaćen velikim teglama sa zelenilom koje unose svježinu u prostor, baš kao i tapecirani stolci u istoj boji.

caffe-bar-look-5

“Dovoljan broj kvadrata omogućio nam je ovakvu stilsku mješavinu te kolorističku kombinaciju nekoliko nijansi – pored bazičnih neutralnih – sive, bijele i crne dodavali smo plavu i zelenu, kao i različite materijale te keramiku s popularnim azulejos uzorkom. Ovakav stil uređenja stvorio je mjesto prilagođeno dnevnom i večernjem korištenju, u kojem lako možemo zamisliti mame s djecom, opušteno jutarnje ispijanje kavice uz novine, ali i temperamentna večernja druženja uz gledanje utakmice na velikom ekranu, što su vlasnici i željeli”, ističe Mirjana Mikulec.

caffe-bar-look-4

Foto: Ivana Niskota

Učitati još
Zatvori