Nekoliko detalja pomoću kojih ćete u svom domu stvoriti blagdanski ugođaj

Nekoliko detalja pomoću kojih ćete u svom
domu stvoriti blagdanski ugođaj

Na gradskim ulicama već se osjeti da nam se bliže blagdani. Trgovine su svoje izloge već odavno okitile, u gradu je postavljena blagdanska rasvjeta, a predstavljen je i program zagrebačkog Adventa koji počinje 30. studenog prigodnim paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu. Početak Adventa većini nas znači i početak ukrašavanja doma prvim božićnim dekoracijama. Blagdansko uređenje doma nas svake godine posebno veseli, a te tople osjećaje koji preplave naše životne prostore zahvaljujući prigodnim dekoracijama rado bismo zadržali tijekom cijele godine. Ako ste već polako krenuli s pripremama, donosimo nekoliko jednostavnih ideja pomoću kojih ćete u svom domu stvoriti taj topli, blagdanski ugođaj. Ne morate već okititi bor, ali s detaljima poput božićnih vjenčića, lampica, mirisnih svijeća potaknut ćete blagdansko raspoloženje. Kad je božićno ukrašavanje doma u pitanju, ne možete pogriješiti, a kreativnih ideja zaista ne nedostaje.

Lampice za čarobnu atmosferu

@christmaskissed

Lampice su ukras bez kojih ne možemo zamisliti blagdane, a mogu se pronaći u svakoj kutiji obiteljskih božićnih dekoracija. Različitih veličina, oblika i boja, ukrasne lampice dovoljne su kako bismo u potpunosti promijenili atmosferu u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku i unijeli malo blagdanske čarolije u svoj dom. Jednostavne i efektne, lampice možemo upotrijebiti na tisuću načina kako bismo istaknuli najdraže dijelove svog doma i stvorili čarobnu atmosferu. S lampicama ukrašavamo bor, stavljamo ih na prozore, police, zidove, a dobra je stvar što izgledaju super u bilo koje doba godine pa ih ne morate pospremiti u kutiju čim prođu blagdani.

Ukrasi iz prirode

Ukrasi iz prirode naš dom čine još toplijim i elegantnijim. Božikovina, šišarke i češeri tradicionalni su božićni ukrasi kojima svoj dom možete ukrasiti na bezbroj načina. Grančicu božikovine možete staviti u prozirnu bocu ili vazu i za tren imate blagdansku dekoraciju na stolu. Može vam poslužiti i kao dodatni element vjenčića, dio svijećnjaka, a bilo da ju objesite na vrata, stavite na prozor ili na blagdanski stol, uvijek će izgledati efektno. U kombinaciji s jednostavnim omotom i malo špage možete ju iskoristiti za pakiranje božićnih poklona.

@christmas_70

Od šišarki i češera možete napraviti ukrase za bor, vijence za vrata, dekoracije za stol pa čak i cijelo božićno drvce. Svojom prirodnom bojom unose toplinu u svaki interijer, a jednostavno ih je obojiti ako ste zamislili dekoracije u nekoj drugoj boji. Dodajte im trakice, špagice, mašne – mogućnosti je bezbroj.

Mirisne svijeće

Kraći dani savršeni su za stvaranje ugođaja uz mirisne svijeće i manje umjetne rasvjete. A ništa ne miriše na Božić i blagdane kao miris cimeta, vanilije i božićnih kolača. Mirisne svijeće sa začinima koji podsjećaju na božićne kolače već su nekoliko godina apsolutni hit, a i ova blagdanska sezona rezervirana je za najfinije svijeće koje će vaš dom ispuniti ugodnim mirisima i toplinom. Osim cimeta i vanilije, tu su i svijeće s aromama klinčića, naranče i sandalovine. Potrebna vam je još samo dekica i šalica omiljenog toplog napitka i blagdanski ugođaj bit će potpun.

@christmaskissed

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori