Sobe ovog boutique hotela u Splitu izgledaju apsolutno savršeno

Sobe ovog boutique hotela u Splitu
izgledaju apsolutno savršeno

Novi boutique hotel u Splitu nalazi u jednoj od prekrasnih gradskih villa građenih 30tih godina XX.st u blizini Tvrđave Gripe. Projekt je zahtijevao izmjenu rasporeda starog građanskog stana u moderni hotel. Želja investitora je bila da prostori budu što veće i luksuznije, te da se implementiraju elementi Feng Shuai , drevne kineske vještine uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo. Five elements luxury rooms potpisuje naš poznati arhitekt Duje Kaliterna.

Boutique Hotel: luksuzni make over

Jedna od osnovnih odrednica tehnike je raspored boja prema stranama svijeta , pa su tim zakonima dizajnirane sobe i kupaonice.  Kod opremanja korišteni su samo najkvalitetniji i najfiniji materijali, poput francuskih zidnih tapeta i tekstila tvrtke MV dekori, hrastov parket složen francuskim vezom,  te klasika dizajna- talijanskih rasvjetnih tijela- Atollo lampe od Olucea. Boutique hotel uređen je s pažnjom do najsitnijeg detalja, a posebna pozornost posvećena je uređenju kupaonica. No i samoj veličini prostora, te obloga zidova keramičkim pločama velikih dimenzija tvrtki Florim i Imola, do hidromasažnih kromoterapijskih kada za dvije osobe kojima su opremljene sve sobe.

Sofisticirani interijer

Element koji povezuje sve u jednu cjelinu je zlato, ono se diskretno pojavljuje na uzglavlju kreveta, namještaju te dekorima. Finalni dodir je osjećaj ugode koji su vlasnici željeli da gosti osjete prilikom boravka. Upravo radi toga u sobama su žive biljke Studia botanike, fino posuđe za jelo i ispijanje kave Villeroy & Boch, te mali detalji poput svakodnevno mijenjanog svježeg cvijeća u vazama i mirisnih ručno rađenih svijeća Baobab, do kozmetike rađene na bazi bademova ulja od L’Occitanea , kako bi sva osjetila bila zadovoljena. Za više informacija posjetite službeni Instagram i Facebook stranicu Kaliterna arhitektura.

Foto: Lidija Lolić

Učitati još
Zatvori