Bili smo u novom predivnom boutique hotelu na Gornjem gradu koji ima vrt s pogledom na cijeli Zagreb
Bili smo u novom predivnom boutique hotelu na Gornjem gradu koji ima vrt s pogledom na cijeli Zagreb

Bili smo u novom predivnom boutique hotelu na Gornjem gradu koji ima vrt s pogledom na cijeli Zagreb

Bliži nam se Advent u Zagrebu, a nema ništa ljepše od šetnje gradskim ulicama i uživanja u blagdanskom raspoloženju. Svaki kutak grada priča jednu posebnu priču, međutim ni jedan ne čuva toliko povijesti kao najstariji dio Zagreba – Gornji grad. Gornji grad ili Gradec je povijesna jezgra Zagreba koju, baš zbog svog značaja za grad, posjećuju mnogobrojni turisti.

No kako bi se nakon cjelodnevnog razgledavanja odmorili i upili pravu zagrebačku tradiciju, važno je odabrati dobar smještaj.

Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (8)
Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (19)

Boutique hotel HOH

Smješten u srcu Gornjeg Grada, na Ilirskom Trgu, Boutique hotel HOH izdvaja se kao jedinstvena oaza koja, ne samo da slavi bogatu kulturnu baštinu Zagreba već pruža nezaboravno iskustvo boravka. Ovaj predivan obiteljski hotel pruža udoban smještaj i otvara prozor u prošlost, inspiriran slavnim ličnostima koje su obilježile Zagreb i Hrvatsku. Ime je dobio po starozagrebačkom izrazu za otmjeno te se poput prave hoh dame uputio u šetnju kroz vrijeme jednom od najljepših zagrebačkih ulica.

Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (17)
Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (10)

Jedinstvena lokacija i sobe koje nose ime poznatih ličnosti

Jedinstvena lokacija na Gornjem Gradu čini HOH pravim draguljem među hotelima. Nalazi se u četvrti koja je bila domaćin brojnim hrvatskim umjetnicima i važnim ličnostima čime postaje, ne samo mjesto za boravak, već i putovanje kroz bogatu povijest Grada Zagreba. Pažljivo restauriran i renoviran hotel je sačuvao autentične elemente prošlosti postavši pravi čuvar bogate gradske baštine.

Svaka soba u hotelu HOH nosi ime značajne ličnosti koja je oblikovala povijest Zagreba, a dio života provela je u susjedstvu samog hotela. Boravak u sobama posvećenim velikanima poput Ivana Meštrovića, M.J. Zagorke, Augusta Šenoe, Vatroslava Lisinskog, Ivane Brlić Mažuranić, Kontese Klotilde, Dimitrije Demetra, Miroslava Krleže i Antuna Gustava Matoša postaje putovanje kroz vrijeme i prostor.

Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (4)
Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (11)
Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (5)
Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (1)
Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (2)
Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (3)
Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (7)
Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (12)
Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (14)
Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (15)

Vrt s pogledom na cijeli Zagreb

Jedna od najimpresivnijih značajki hotela je prekrasan vrt i terasa s kojih se pruža bajkovit i jedinstven pogled na cijeli Zagreb i simbol grada – Katedralu. Smješten među pomno odabranim biljkama i bogatim zelenilom hotel pruža posjetiteljima priliku doživjeti Zagreb na potpuno nov način, uronjeni u jedinstvenu atmosferu jedinog hotela na Gornjem Gradu. Ova idilična oaza pruža miran bijeg od gradske vreve dok gostima omogućava uživanje u intimnom ozračju i jedinstvenom panoramskom iskustvu.

Osim vizualnog i botaničkog bogatstva hotel HOH dodatno naglašava svoju predanost stvaranju posebnog iskustva kroz čulo mirisa. Interijer hotela prožet je jedinstvenim, patentiranim mirisom koji kombinira drvene note, pažljivo odabrane aromatične elemente i blagi miris bilja, stvarajući neodoljivu harmoniju. Ovaj miris goste vodi na putovanje kroz povijest prizivajući iskustvo koje pruža miris starih knjiga u zaboravljenoj biblioteci.

Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (9)
Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (13)

Mjesto za relaksaciju

Za potpuno opuštanje gosti mogu pronaći mir unutar Nokturno Spa – oaze relaksacije. Ovaj prostor inspiriran je kasnonoćnom šetnjom tihim i mirnim zagrebačkim ulicama kako bi gostima pružio osjećaj smirenosti i harmonije praćen umirujućom glazbom koja njeguje tijelo i duh.

Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (16)
Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (18)

Kušajte tradicionalni zagrebački doručak

Čarolije hotela HOH ne ograničavaju se samo na smještaj i ambijent, već se nudi i malo gastronomsko putovanje. Gosti imaju priliku kušati tradicionalni zagrebački doručak pažljivo odabran kako bi dočarao duh i prošlost grada Zagreba. Nadalje, hotel nudi ekskluzivnu mješavinu sedam koktela od kojih svaki priča svoju priču te ih se može kušati u prekrasnom ambijentu, stvarajući time jedinstveno iskustvo.

Boutique Hotel HOH_Sanja Jagatić (6)

Boutique hotel HOH nije tek još jedan gradski hotel, HOH je putovanje kroz vrijeme, kulturnu baštinu i umjetnost Grada Zagreba. Njegova jedinstvenost leži u spoju prošlosti i suvremenosti čineći ga drugačijom destinacijom za one koji žele doživjeti Zagreb na poseban, zaboravljeni način. Smještaj možete rezervirati putem Bookinga.

Učitati još
Zatvori