Hotel Calimala u centru Firence je spoj povijesnog šarma i moderne udobnosti

Hotel Calimala u centru Firence je spoj
povijesnog šarma i moderne udobnosti

U čuvenoj palači Palazzo degli Angeli u samom srcu Firenze nedavno je otvoren novi boutique hotel Calimala, luksuzni hotel s četiri zvjezdice koji svojim interijerom očarava već na prvi pogled.

Na projektu je radio arhitekt i dizajner interijera Alex Meitlis koji je uspio zadržati povijesni šarm palače iz 19. stoljeća, a istovremeno pružiti modernu udobnost.

Spoj starog i modernog u jednom

Hotel ima 38 prekrasnih soba s visokim stropovima i obiljem prirodne svjetlosti, a opremljene su šarenim dizajnerskim namještajem i lampama, uzglavljima s posebno dizajniranim zrcalima te kupaonicama s uzorcima koji podsjećaju na izgled krstionice Sv. Ivana smještene na trgu Piazza del Duomo, udaljene samo nekoliko metara dalje od hotela. Mnoge sobe imaju stare drvene rolete i ciglene zidove, koje je dizajner odlučio sačuvati u izvornom obliku. Još jedan upečatljiv detalj su slike i fotografije suvremenih umjetnika koje krase sobe i javne površine hotela, a mogu se kupiti na zahtjev.

Šlag na tortu je restoran i bar koji se prostire na tri kata (peti, šesti i sedmi) s terasom na krovu s koje se pruža spektakularan pogled na panoramu grada, a u kojem možete uživati u toskanskim specijalitetima i mediteranskim klasicima.

Foto: Hotel Calimala

Učitati još
Zatvori