Bojanje Kalklitir bojama i dalje je hit, a danas ih možete naći na super popustu

Bojanje Kalklitir bojama i dalje je hit, a danas ih možete naći na super popustu

Kalklitir je obiteljska tvrtka specijalizirana za prirodne boje koja se temelji na vještinama i obrazovanju dekorativne slikarice Audur Skule.

Kalklitir = Kalkpaint (vapnena boja). Litir na islandskom jeziku znači boja, a budući da je pet članova obitelji koja vodi ovu tvrtku rođeno na Islandu, jasno vam je kako je nastao naziv. Više o njima otkrila nam je Lili Halo Decoration u nastavku:

Ono što je jako važno za naglasiti jest to da su boje netoksične. Kalkpaint sadrži vapno (kalcijev dihidroksid) i ima visoku pH vrijednost od 12 (to je visoko alkalni proizvod). Kada se pomiješa s vodom, sadrži manje od 5% veziva i nema plastičnu foliju i boja je VOC free (volatile organic compounds). Ni jedan od pigmenata (mineralni ili zemni oksidi) koji se koriste u proizvodnji nije opasan. Dok se suši na zidu, samo voda isparava, nema štetnih isparavanja i nakon sušenja boja je potpuno sigurna za boravak u prostoriji. Vapno, zbog njegove visoke alkalnosti, ubit će plijesni i gljivice i pomoći spriječiti rast gljivica na površini. U boju se ne dodaju nikakvi konzervansi.

Boja je u prahu i pakirana je u jako lijepe vrećice. Kada miješate prah s vodom, radite to u dobro ventiliranoj prostoriji, pored prozora ili na balkonu. Možete miješati s pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice.

X TEHNIKA BOJANJA

Kako bi dobili ovaj cloudy efekt na zidu, boju trebate nanositi X tehnikom bojanja. Boja se nanosi širokim kistom za bojanje, ne s valjkom. Da bi vam bilo jasnije, pogledajte video. To je vrlo jednostavna metoda bojanja, nemojte da vas uplaši zato što niste prije tako bojali zidove. Ako se odlučite za X tehniku bojanja, dodajte 10% više vode u smjesu. Pripazite da uvijek ocijedite kist prije nego li prinesete kist zidu. Preporuka je da boju nanesete u dva sloja. Kada krenete s bojanjem, ne prekidajte dok ne završite cijeli sloj. Prvo pobojajte rubove, kao kada slažete puzzle pa prvo složite okvir. Boju nanosite od vrha prema dolje. Još jedna ideja je bojati s desna na lijevo pa obratno, kako bi nanos bio ravnomjeran.

Kalklitir boje na popustu

Kalklitir boje periodično se nađu na popustu i upravo tada brojni obožavatelji ovih boja, ali i općenito znatiželjnici koji će tek postati ljubitelji Kalklitira, nabavljaju svoje boje. Danas opet imamo razlog za veselje, a to je novi Kalklitir popust. Brend slavi Međunarodni dan žena pa nam je omogućio da Kalklitir boje moći ćete kupiti s čak 30% popusta na sve boje u pakiranjima od 1 kg. S obzirom na uobičajene cijene radi se o doista dobrom popustu. Sve što morate napraviti kako biste ga realizirali jest pri checkoutu upisati kod ‘IWD2022’ i vaše Kalklitir boje stižu ubrzo! Još jedna odlična vijest je da je dostava u potpunosti besplatna za cijeli svijet, do četvrtka. Vrijedi iskoristiti i osvježiti svoj dom nadolazeće proljeće.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori