Saznali smo koji je najprodavaniji IKEA proizvod svih vremena – imate li ga i vi?
Saznali smo koji je najprodavaniji IKEA proizvod svih vremena – imate li ga i vi?

Saznali smo koji je najprodavaniji IKEA proizvod svih vremena – imate li ga i vi?

Odlazak u IKEU za mnoge je poludnevni izlet koji si “priušte” nekoliko puta godišnje. Bilo da renovirate neku prostoriju u stanu ili ste jednostavno poželjeli osvježiti svoj dom, IKEA se postavlja kao opcija broj jedan u ovom području. Od namještaja, rasvjete, proizvoda za kuhanje, hrane, proizvoda za bebe, pa sve do ukrasa i dekoracija, nema što tamo nećete pronaći. Njihovi su proizvodi u svijetu prepoznatljivi po jednostavnom i privlačnom dizajnu, kvaliteti, pristupačnim cijenama, a nakon niza godina neki su se proizvodi posebno izdvojili i proslavili.

Najpopularniji i najprodavaniji proizvodi dolaze iz različitih područja, pa se tako među njima nalaze stolići, fotelje, tepisi, okviri za slike, boce za vodu, šalice i kreveti. Planetarno je popularna i njihova velika plava shopping torba, a svak zna i za njihove mesne okruglice. Ipak, daleko najprodavaniji IKEA proizvod jest Billy polica za knjige.

 

Billy polica za knjige

Billy polica za knjige svoju popularnost može zahvaliti nekolicini faktora; jednostavnom dizajnu, vrlo pristupačnoj cijeni, a lako ih je prilagoditi svakom prostoru.

“Procjenjuje se da se svakih pet sekundi negdje u svijetu proda jedna polica za knjige BILLY. Prilično impresivno s obzirom na to da smo BILLY lansirali 1979. To je izbor ljubitelja knjiga koji nikada ne izlazi iz mode.” stoji na službenoj Ikeinoj stranici.

Prije više od 40 godina dobio sam zadatak da dizajniram jednostavno, funkcionalno i pametno rješenje za pohranu knjiga. Tada nisam mogao zamisliti da će se polica za knjige BILLY naći u toliko domova diljem svijeta. Sjećam se da sam bio posebno zadovoljan s podesivim policama i dubinom police za knjige – savršeno za knjige. Također smo je mogli transportirati u ravnom paketu – ideja koju sam zapravo prvi razvio. Polica je još uvijek jedna od mojih najdražih i nadam se da će tako i nastaviti biti tu još mnogo godina” kaže dizajner Gillis Lundgren.

Najprodavaniji IKEA proizvod svih vremena – zašto ga svi toliko vole?

Podesiva Billy polica za knjige može se rasporediti prema vašim potrebama. Dizajn se može izraditi tako da odgovara mnoštvu prostorija različitih veličina, što ga čini idealnim dodatkom za dom bilo koje veličine. U 2022. godini lansirane su Billy police u novijim, modernijim bojama, te u modelu prilagođenom kružnim prostorima.

Mogu doći “otvorene” ili sa staklenim vratima, mogu se zatvoriti ladicama, popuniti košarama ili zatvoriti sve popularnijim vratima od ratana. Mnogi svoje Billy police farbaju u tamnije boje, a koriste se u cijeloj kući, od dječjih soba, dnevnih boravaka, spavaćih soba, sve do blagovaonica i kuhinja. Upravo ta jednostavnost prilagodbe potrebama i željama pojedinih kupaca zaslužna je za popularnost. Kako se police mogu podesiti po želji, internet je pun trikova i hackova kako se sve Billy može prilagođavati.

Najpopularniji “hack” je built-in opcija; police možete slagati u nizu te spajati jednu s drugom, tvoreći tako izgled ugradbenog ormara u zidu.

Učitati još
Zatvori