Baštinski dvorac na Šolti krije restoran s divnim pogledom u kojem možete kušati najfinije delicije
Baštinski dvorac na Šolti krije restoran s divnim pogledom u kojem možete kušati najfinije delicije

Baštinski dvorac na Šolti krije restoran s divnim pogledom u kojem možete kušati najfinije delicije

Martinis Marchi jedinstveni je posjed koji obuhvaća čarobni baštinski dvorac, restoran i marinu na Šolti. Novu sezonu otvorio je tradicionalnim hedonističkim okupljanjem WINE&FRIENDS i iznova oduševio ljepotom, vrhunskim vinima, gastronomijom, a najviše posebnom emocijom koju osjećaju svi, izlagači i posjetitelji ili prijatelji koji zaista to i postaju okupljeni na ovom cjelodnevnom divnom druženju.

Martinis Marchi
Vicko Buktenica slikarska radionica

Wine & Friends

U prekrasnom ambijentu Martinis Marchi imanja na Jadranu, smještenog u mjestu Maslinica na zapadnoj obali otoka Šolte, ovaj vrijedan tim već devetu godinu organizira „Wine & Friends” –  kulinarsko-vinsko događanje u kojem se hedonistički uživa u gastronomskim delicijama, probranim vinima, umjetnosti slaveći ljepotu netaknute prirode otoka i mediteranskog načina života i uživanja.

Uvijek se spajaju pomno odabrane i raznolike vinske kuće, a ove godine vina su predstavljali osobno vlasnici vinarija. Ove godine to su bile: Vinarija Royal Hills Estate, Vinarija Litterarii, Vinarija Miloš, Vinarija Domaine Koquelicot, Vinarija Markus te inozemni vinari Marchesi Fumanelli, Sattlerhof i vinarija Jakončić. Okupljanje je započelo specijalnim dočekom u marini, s predstavljanjem profinjenog i moćnog šampanjca Encry, uz poseban ritual otvaranja koje je predstavio sam vlasnik Enrico Baldin i supruga Nadia.

Posebno bismo istaknuli okupljanje i predstavljanje vinara otoka Šolte i to vinarije Kaštelanac, Marinac i Balić, ali i nezaobilazne autohtone šoltanske proizvođače obitelj Tvrdić, koji su dugogodišnji proizvođači meda te nagrađivana šoltanska uljara Olynthia Natura.

Encry
Fumanelli
Jakončić
Litterarii
Olynthia
Royal Hill
Sattlerhof
Šoltanski vinari
Markus

Jedinstven i autentičan doživljaj

Misija tima je oduvijek stvaranje jedinstvenih i autentičnih doživljaja, posebnih emocija i događanja koji stapaju uživanje u trenutku okruženi prekrasnim ambijentom i prirodom koja krasi imanje. Iz te se želje rodila ideja za ovakvo događanje, u kojem uživaju svi ljubitelji hedonističkog mediteranskog života i visoke gastronomije i vina. Poseban naglasak u našem restoranu je uvijek na suradnji s lokalnim proizvođačima, na svježini namirnica i pripremi jela koja su karakteristična za ovo podneblje – istaknuo je domaćin večeri, prokurist Ivan Kuret.

Prezentacija vina uz selekciju vrhunskih sireva

U poslijepodnevnim satima posjetitelji su uživali u prezentaciji vina uz probranu selekciju vrhunskih sireva u odajama 300 godina baštinskog dvorca, a potom u zanimljivoj izložbi podvodnih fotografija ovog arhipelaga poznatog hrvatskog fotografa Bože Vukičevića te u slikarskoj radionici Vicka Buktenice, šoltanskog slikara naivca čija je Galerija Buktenica nezaobilazna postaja želite li iskonski doživjeti Šoltu.

Ostali su jednostavno uživali u raskošnim vrtovima dvorca, mirisima mediteranskih biljaka ili u bezbrižnim razgovorima i druženju s pogledom na nagrađenu najbolju malu marinu i obližnje otočiće, naravno uz dobru kapljicu.

Martinis Marchi
Fabricio Vežnaver

Gala večera u sedam sljedova

Događanje je zaokružila ekskluzivna gala večera u sedam sljedova, uz najljepši zalazak sunca na terasi restorana Martinis Marchi. Ove godine je posebno zanimanje potaknulo i gostovanje ponajboljeg i nagrađivanog hrvatskog Chefa Fabricia Vežnavera, koji je uz tim Martinis Marchi restorana predvođen Tonijem Milošom, pomno pripremao meni i sljedove za sljubljivanje jela i vina! Fabricio je preko 20 godina zajedno sa suprugom vodio poznati restoran Pergola u Istri, a koji je bio jedan od prvih restorana uključenih u Michelin vodič te je ujedno bio član JRE udruženja. Fabricio je, između ostalih nagrada, primio dvije važne Gault&Millau nagrade za šefa sutrašnjice 2019. godine te 2021. za šefa godine.

Okupljene zabavljao poznati domaći tenor

Sljubljivanje jela i vina, uz istančane melodije poznatog domaćeg tenora, Vlade Garića, i ova savršena večer je najbolja pozivnica da ne propustite iduće događanje na ovom izuzetnom mjestu, koje su najavili 5. kolovoza kada je tradicionalno tematski Martinis Marchi ljetni party.

WINE & FRIENDS – GALA DINNER 2023  

 

Piće dobrodošlice:

ENCRY champagne

SNACK: Jadranska srdela u tempuri – Chef Fabricio Vežnaver

Vinarija Markus – Rose Markus 2022

Hladno predjelo: Carpaccio od svježeg škampa – Chef Fabricio Vežnaver

Vinarija Sattlerhof – Ried Kapellenweingarten Sauvignon Blanc 2020

 

JUHA: Kapice Sv Jakoba – Martinis Marchi Restoran

Vinarija Jakončić – Chardonay, Borgo shcolaris 2019

 

Toplo predjelo: Domaći ravioli punjeni skutom na maslacu – Chef Fabricio Vežnaver

Vinarija Royal Hill  – Royal Hill Blanc de Noir 2022

Riblje glavno jelo: File jadranskog lista – Chef Fabricio Vežnaver

Vinarija Domaine Koquelicot – Belaigra 2019

Mesno glavno jelo: File black angus – Chef Fabricio Vežnaver

Vinarija Marchesi Fumanelli – Amarone Classico della Valpolicella DOCG

Desert: Bijela i tamna čokolada sa šumskim voćem – Martinis Marchi Restoran

Vinarija Miloš – Stagnum desertni 2016

Martinis Marchi
Martinis Marchi tim
Martinis Marchi

Foto: PR

Učitati još
Zatvori