Ovog Božića poklonite biljke – donosimo inspiraciju

Ovog Božića poklonite biljke
– donosimo inspiraciju

Vrijeme darivanja je pred nama i mnogi od nas će kao i svake godine poklone kupovati u zadnji čas. Što izabrati dragim osobama, a da je originalno i slatko istovremeno? Možda su biljke idealno rješenje. Njih manje-više vole svi, a trebate sam odabrati one kojima će u novom domu biti ugodno. Mi smo napravili kratki vodič precool biljaka koje će biti apsolutni hit ispod bora ovog Božića.

Sukulenti

Sukulenti su biljke s kojima najčešće ne možete pogriješiti jer su poprilično jednostavni za održavanje, a ima toliko vrsta da vam izbor pravog neće biti uvijek najlakši. Ove godine definitivno su omiljeni bili sukulenti u obliku sireninog repa, koralja, živih kamenčića ili pak oni prozirni tzv dijamantni sukulenti.

Baby plants

Minijaturne biljke posljednjih su mjeseci apsolutni hit na internetu, a osim što su preslatke idealne su za one koji nemaju puno prostora u domu. Pridodajte svojim biljkama i ove minijaturne verzije, dobro ih zbrinite i gledajte kako rastu. Jedino na što morate pripaziti je da ih dovoljno puta fotografirate jer uz pravilnu brigu brzo rastu. Ove “baby plants” bit će idealan poklon za već iskusne “biljkoljupce”, ali i za one koji su tek krenuli u uzgajanje.

Foto: plnts.com
Foto: plnts.com

Sanseverija

Ako biljku želite pokloniti nekome tko voli biljke, ali nije pretjerano vješt u uzgajanju – sanseverije svih vrsta pravi su izbor. Osim što ne trebaju puno svijetla, možete ih zaboraviti zaliti, a najbolje će funkcionirati ako im jednostavno ne pridajete previše pažnje. Svojim izgledom su jako atraktivne i savršeno će se uklopiti u svaki interijer.

Zračne biljke

Zračne biljke posebno su atraktivne i dekorativne pa samim time i vrlo poželjne u uređenju interijera. U prirodi ih nalazimo kako rastu na drugim biljkama i u tome je njihova posebnost. Tamo se pričvrste i rastu, ali ne parazitiraju. Stoga, ove trajnice nećete naći na tlu pa ih to spašava od biljojeda i ostalih opasnosti. Zato su i dobile ime “zračne biljke” jer se doima kao da žive od zraka. Smjestite ih u prostorije u kojima se temperatura ne spušta ispod 10 stupnjeva, osigurajte im normalnu količinu svjetlosti a zalijevajte ih jednostavno – prskanjem. Sigurne su i za vaše kućne ljubimce.

Biljni terariji

Biljni terariji apsolutno su popularni unazad nekoliko godina upravo zbog svoje estetike i jednostavnog održavanja. Mnogo je domaćih kreativaca koji se bave izradom biljnih terarija, a neki brendovi nude i originalne DIY setove za izradu vlastitog terarija. Ovih blagdana možda bi nekome mogli pokloniti novi hobi.

Učitati još
Zatvori