Biljke su ove godine vrući trend, donosimo nekoliko ideja kako ih uklopiti u prostor

Biljke su ove godine vrući trend, donosimo nekoliko ideja kako ih uklopiti u prostor

@copperandgoldproject

Biljke u naš životni prostor unose dodir prirode i dašak svježine. Dekoriranje prostora pomoću biljaka je trend je čija popularnost već godinama ne jenjava, a ove godine posebno su poželjne. Tako je, na primjer, Pinterest u svom predviđanju trendova za ovu godinu kao glavni trend istaknuo sobe u funkciji vrtova, odnosno garden rooms, pojam koji najbolje možemo opisati kao sobu u kući ili stanu u koju ćemo staviti puno sobnih biljaka i sve naglasiti dekorativnim detaljima u zelenoj boji. Najjednostavnije rečeno, to je soba koju ćemo pretvoriti u zelenu oazu.

Odličan detalj za osvježiti prostor

Ako u svom domu nemate takvu sobu, nema veze; žive biljke važan su moment u svakoj prostoriji. Da bi dom postao oaza mira, osim oku ugodnog interijera biljke su odličan detalj za osvježiti prostor i dodati zelenila. Kućne biljke uljepšavaju prostor, čiste zrak od kemikalija i nepovoljnih zračenja, obogaćuju prostor kisikom i k tome nisu zahtjevne. Možete ih staviti u doslovno svaku prostoriju, od dnevnog boravka do kupaonice. Kutovi soba, prozorske daske i prazne police idealno su mjesto za biljke u teglicama, dok će viseće biljke vašem domu dati poseban šarm, a pogodne su za sve prostore jer mogu uspijevati na uvjetima od jakog do jedva prisutnog neizravnog svjetla. Montiranje teglica na zid još je jedan zanimljiv način da cijelu jednu površinu ispunite zelenilom, dok će terariji ispunjeni kombinacijama malih biljaka biti jako lijepa i upečatljiva dekoracija u svakoj prostoriji.

Inspiraciju za to kako svoj prostor možete učiniti punim zelenila i života potražili smo na Instagramu pa vam u nastavku donosimo nekoliko ideja.

Učitati još
Zatvori