Instagram interijer mjeseca: divan dom Athene Calderone

Instagram interijer mjeseca: divan
dom Athene Calderone

Athena Calderone – entuzijastična poslovna žena koja je u svojim tridesetima ostvarila baš sve o čemu je oduvijek sanjala. Naime, oduvijek su ju privlačili lijepi prostori, posvećivala je pažnju estetici obroka i uživala u otkrivanju čari kuhanja. Kao rezultat toga nastao je i lifestyle portal EyeSwoon, a na svom Instagram profilu broji više od 200.000 tisuća pratitelja.

Athena Calderone

Dizajnerica interijera može se pohvaliti bogatom i živopisnom karijerom u kojoj je pokrenula vlastiti portal, napisala nekoliko kuharica i uredila brojne stanove. Pravi je dokaz da ako nešto volite u tome ćete uživati i biti zaista najbolji. Na društvenim mrežama publiku svakodnevno počasti fotkom iz nekog novog kutka svog raskošnog doma u New Yorku. Za inspiraciju je otputovala ni manje ni više nego u srednji vijek, a cijeli interijer i eksterijer prožimaju sofisticirani elementi popularnog stila. No, kako bi svojoj stalnoj životnoj adresi dala osobni pečat, Athena Calderone u svaki je kvadrat unijela barem jedan unikatni komad i sve stopila u savršenu viziju doma iz snova.

Interijer iz perspektive različitih kuteva

Perspektiva je u dizajnu interijera vrlo važna i gotovo je nemoguće govoriti o uređenju doma ako isti ne promatrate iz različitih kuteva. Na svom Instagramu uvela nas je u svoj dom kroz prizmu različitih kuteva. Tamna kuhinja u pariškom stilu upotpunjena je divnim mramorom Calacatta Paonazzo. Površina koja izgleda sjajno na svakoj fotki krasi i grandiozni kuhinjski otok kojeg obasipa mnoštvo prirodnog svjetla s bočnih prozora.

Na kraju kuhinje prazan hodnik pretvoren je u radni stol, omiljeno mjesto za ispisivanje recepata. To je ujedno i prostorija u kojoj provodi najviše vremena s obzirom na to da piše kuharice i stalno isprobava nove recepte. Ispijanje kave na kuhinjskim plohama omiljeni je jutarnji ritual, a otok često ukrašava predimenzioniranim buketima cvijeća. Na portalu EyeSwoon između ostalog dijeli i savjete kako izvući maksimum iz svakog interijera te razne druge DIY projekte koje možete pratiti i na njezinim Insta storyjima.

Dom po mjeri Architectural Digest-a

Architectural Digest, je jedna od najpoznatijih stranica koja okuplja samo najbolje od arhitekture i dizajna interijera. Athena Calderone krajem prošle godine svoj je dom imala prilike prezentirati upravo u prestižnom magazinu. U centru Brooklyna sa suprugom Victorom i sinom Jivanom prije nekoliko godina kupila je svoj prvi dom Cobble Hill townhouse. S obzirom na to da vole renovacije i restauraciju, staroj su vili dali sasvim novi sjaj u samo 3 godine i pretvorili ju u dom o kakvom su oduvijek sanjali.

Putovanje u srednji vijek

Iako je većina prostorija potpuno promijenila svoj izgled, Victor i Athena zadržali su originalni štih i elemente poput reljefa na stropovima i prekrasno ukrašenih lukova iznad vrata.  Stil uređenja iz srednjeg vijeka bio je glavna inspiracija, a njemu su dodali moderne detalje poput staklenih stijena. U slobodno vrijeme vole obilaziti aukcije i kupovati antikvitete poput coffee table stolića u dnevnom boravku i vintage sofe s potpisom Maria Bellinija koja je upotpunila tradicionalni look i zaokružila dnevni boravak. Kamin od crnog mramora kao i okna prozora u crnoj boji unose dozu elegancije, mistike i glamura.

Muzej kao inspiracija

Spavaća soba prati liniju pročišćenog dizajna te je pretvorena u pravu oazu mira. Svaki kutak priča svoju priču. Pokraj kreveta uz prozor baršunasta fotelja pronašla svoje mjesto te postala idealan kutak za čitanje. Glavna kupaona u domu izgleda baš poput one iz časopis, a popločena je upečatljivim kamenom u nijansi nježne ružičaste boje. Jesmo li spomenuli da ima i kamin?

Kako to obično biva, iz kupaone se ulazi u walk in ormar. San svake žene i nedostižan ideal za mnoge gradske stanove – zbog nedostatka kvadrata. Vrijedi spomenuti da se artistički detalji provlače kroz cijelu kuću i svaki je centimetar prostora maksimalno iskorišten. Na svakom koraku nalaze se umjetnine i biste koje dodaju završni ‘muzejski’ touch. 

Foto: Instagram (@eyeswoon)

Učitati još
Zatvori