Kad poželite pobjeći iz grada: Ova kuća u šumi djeluje kao savršeno skrovište
Kad poželite pobjeći iz grada: Ova kuća u šumi djeluje kao savršeno skrovište

Kad poželite pobjeći iz grada: Ova kuća u šumi djeluje kao savršeno skrovište

Sunčani vikend je pred nama, barem tako kažu, što nam je samo dodatni poticaj da razmišljamo gdje ćemo ga i kako provesti. U želji da se maknemo od gradske vreve, često tragamo za prirodnim ljepotama koje nas vraćaju na ‘početne postavke’. Vrijeme provedeno u prirodi, kvalitetno je provedeno vrijeme. Budući da cijeli tjedan većinu vremena provodimo u zatvorenom prostoru i uredima, iskoristite slobodne dane za duge šetnje prirodom i uživajte u mirisu šuma, cvrkutu ptica i svježem zraku.

Izlet u Sloveniju

Naš je prijedlog ovoga puta susjedna Slovenija. Često ju biramo za vikend destinaciju, što zbog blizine, što zbog sadržaja i lokacija koje nas oduševljavaju. Jedna od njih je i Kranjska Gora koja je poznata po svojoj zapanjujućoj prirodnoj ljepoti i skijalištu. Popularno je to turističko odredište, posebno tijekom zimskih mjeseci, no ovo mjesto također nudi brojne aktivnosti za toplije dane poput planinarenja, vožnje biciklom i kupanja u obližnjem jezeru Jasna.

Smještena u idiličnom krajoliku, u popularnom turističkom području Kranjske Gore, Alpine Chalet L savršeno je povezana s okolinom, a istovremeno se na nenametljiv način ističe svojom suvremenom arhitekturom.

Odmor u kući koja je osvojila prestižnu nagradu

Za njezin je izgled zaslužna arhitektica Živa Repovž Zelenšek, odnosno Biro Repovž koji ju je projektirao. O njezinoj unikatnosti i posebnosti svjedoči i činjenica da je kuća za odmor Alpine Chalet L osvojila i prestižnu nagradu BIG SEE Architecture Award 2024 u kategoriji Residential – Houses!

Alpine Chalet L

Moramo priznati kako nas je ova kuća za odmor jednako oduševila svojim eksterijerom kao i interijerom. Okružena je drvećem i uređenim vrtom u kojem se nalazi jacuzzi te vanjski kamin idealan za romantična večernja druženja. S pogledom na dolinu i okolne planine ova je kuća oličenje odmora kakav zamišljamo.

Savršena simbioza prirode i moderne arhitekture

Spoj prirode i moderne arhitekture u savršenoj je simbiozi. Kombinacijom drva na fasadi savršeno se uklopila u okolinu. Prirodni materijali i tople boje korištene su i u uređenju interijera. Različita upotreba drva, od stropnih obloga do detalja na kaminu, nadopunjena je toplim nijansama i zidnim oblogama. Iznimka nije ni kupaonica u kojoj su topli tonovi keramike koja imitira kamen nadopunjeni drvom. Sve osmišljeno do posljednjeg detalja.

U kući se nalazi i sauna koja je odličan odabir za opuštajući završetak dana. Sve u svemu, planirate li uskoro izlet u Sloveniju, svakako stavite Alpine Chalet L na svoj popis i uživajte u odmoru okruženi prirodom.

Foto: Instagram (@alpinechalet_l) / Lovro Rozina

Učitati još
Zatvori