Kako izgleda život u pametnim stanovima na zagrebačkom Jordanovcu

Kako izgleda život u pametnim stanovima
na zagrebačkom Jordanovcu

ALFA STAN dnevna soba (1)

Pametni telefon, pametni automobil, pametni novčanik, a sada i pametna kuća? Ako ste pomislili kako je nemoguće pronaći dom u Hrvatskoj u kojemu će usisavanje i ostali kućanski poslovi biti užitak i zabava, a sve zahvaljujući pametnoj tehnologiji koja vam omogućava upravljanje stanom putem pametnog telefona ili tableta, prevarili ste se. Zagrebačka tvrtka Alfa stan snove je pretvorila u stvarnost predstavljanjem jedinstvenog stambenog projekta Home of the future koji stanarima pruža potpuno drugačiji doživljaj stanovanja.

Kakvi su to pametni stanovi?

Četiri vile smještene na zagrebačkom Jordanovcu nude stanove površine od 125 do 140 kvadrata opremljene pametnim sustavom za upravljanje doma, sustavom stropnog, podnog i zidnog grijanja te središnjim usisavačem i osiguranim sustavom za sortiranje otpada. U prijevodu, ako ste se zadržali u gradu s prijateljicama, a nelagodu vam stvara sama pomisao na hladan stan koji će vas dočekati jer ste zaboravili upaliti grijanje, posegnite za pametnim telefonom i uključite grijanje. Čist i mirisan stan dok obavljate kupovinu? Zašto ne! U prostorijama svakog stana ugrađen je središnji usisavač, tako da je potrebno samo ukopčati crijevo u utičnicu, čime se aktivira usisavač bez dizanja prašine i s minimalno buke. Pametna je čak i WC školjka. Neugodne mirise isisava van, a potom se svjež zrak upuhuje u prostor. A kad završite s nuždom, WC za čas postaje bide.

ALFA STAN dnevna soba (2)

Zaboravite na radijatore i klima uređaje koji izgledaju ružno u prostorijama – sustav stropnog, zidnog i podnog grijanja pridonosi estetici cijelog prostora, a vama više nikad neće biti pretoplo, odnosno prehladno. Jesmo li spomenuli kako se na krovnoj terasi nalazi prostrani jacuzziji za maksimalno opuštanje nakon napornog radnog dana? Podrazumijeva se, uz čašu koktela s kišobrančićem. Zelenilo vrta oko vas upotpunit će dojam kako se zaista nalazite u vlastitom komadiću raja na zemlji, ali uz maksimalnu privatnost jer su za uređenje vrtova angažirani krajobrazni arhitekti. Posebna pozornost posvećena je posađenom bilju uz koje ne brinete o neželjenim pogledima znatiželjnih susjeda.

S obzirom na sve navedeno, izniman interes kupaca i javnosti uopće ne iznenađuje. Spajanjem luksuza i pametne tehnologije u zelenoj oazi na Jordanovcu, čak i oni najoštriji kritičari među vama neće ostati ravnodušni.

ALFA STAN - terasa (2)

ALFA STAN - soba

ALFA STAN krov

ALFA STAN JORDANOVAC

ALFA STAN presjek

Učitati još
Zatvori