Pronašli smo bajkovite adventske vijence koje možete naručiti u splitskoj cvjećarnici FIOR
Pronašli smo bajkovite adventske vijence koje možete naručiti u splitskoj cvjećarnici FIOR

Pronašli smo bajkovite adventske vijence koje možete naručiti u splitskoj cvjećarnici FIOR

Ovog će vikenda gradske ulice zabljesnuti u svoj raskoši božićnih lampica i dekoracija. Ovo idilično doba godine s razlogom toliko volimo. Advent je najljepše doba u godini kojem se gotovo svi radujemo. Doba je to mira, zajedništva, ljubavi, topline i druženja. Osim toga, svakako je to i doba kada svoje domove volim ukrasiti blagdanskim detaljima i ukrasima. Vjenčići, kuglice, svijeće i ukrasi već su osvanuli u mnogim domovima, što ne čudi s obzirom na to da se i prva svijeća na adventskom vijencu pali ove nedjelje.

Adventski vjenčići

Paljenje svijeće službeno označava početak Adventa te s veseljem odbrojavamo dane do Božića. Period je to koji volimo provoditi u krugu obitelji i prijatelja, a dom postaje mjesto na kojem ćemo u nadolazećim danima ugostiti sve nama drage osobe. Stoga želimo da on odiše blagdanskim duhom, a vjenčići čine nezaobilazan detalj cijele priče. Krase zidove, kamine, stolove i trijemove ulaznih vrata.

Njihova svestranost čini ih izvrsnom dekoracijom koja će u dom unijeti prazničnu atmosferu. Vjenčići imaju ulogu stvaranja tople atmosfere u domu. Kako bi okupljanje obitelji i prijatelja oko stola uz fine gastro delicije bilo još ljepše, svake godine iznova nas osvoje neki novi, maštoviti pristupi dekoraciji doma. Vjenčići na kućnim vratima i trijemovima osim što šalju poruku božićne dobrodošlice svim gostima, eksterijer doma pretvaraju poput onog iz popularnih američkih filmova. Kako će ove godine izgledati vjenčići i koje boje će dominirati, pogledajte u nastavku.

FIOR

Ovog su nam puta za oko zapeli oni proizašli iz kreativne splitske cvjećarnice FIOR u kojoj možete naručiti predivne adventske vjenčiće. FIOR je sa službenim radom započeo prije godinu dana i otada nas oduševljava svojim cvjetnim aranžmanima. Ovaj tim mladih i entuzijastičnih ljudi vjeruje da cvijeće može probuditi i prenijeti one najljepše emocije u nama. Na čelu tog tima je Jelena Petričević, osnivačica FIOR – a.

Jelena već dugo godina svoju kreativnost izražava kroz cvjetni dizajn trudeći se da uvijek bude poseban, drugačiji, prepoznatljiv. Primarnim zadatkom u stvaranju smatra prenošenje dobre energije i emocija svojim radom. Vjeruje kako cvijeće može i od najbezličnijih prostora napraviti mjesto u kojem želimo boraviti. Veliki naglasak stavlja na održivo cvjećarstvo te podršku domaćim proizvođačima cvijeća.

Spoj znanja i kreativnosti

Osim kreativnosti i strasti za cvjetnim dizajnom koji nosi u sebi, svoj talent je potkrijepila i znanjem. Jelena ima stečeno zvanje cvjećara aranžera te brojne edukacije koje su njen rad dovele na visoku razinu. Izdvajamo certificirani masterclass kod najbolje londonske floristice Phillipe Craddock koja na održiv način stvara čuda što najbolje pokazuje kraljevsko vjenčanje Harryja & Meghan koje je u potpunosti odradila na taj način. Jelena je kroz rad s njom naučila sve potrebne tehnike i vještine za implementaciju rada bez upotrebe štetnih stvari u cvjećarstvu.

Drugi hvale vrijedan masterclass je onaj ruskih cvjećarskih čarobnjaka – Lacy Bird akademije. Poseban dizajn u kojem su teksture i boje savršeno uklopljene tako da cvijeće ispriča točno onu priču koju prenosimo osobi kojoj darujemo cvijeće. Ono što je najvažnije znati jest da svoj posao voli najviše na svijetu, a to se dobro vidi i u njezinim cvjetnim kreacijama. Uz nju, njenu obitelj, prijatelje i poslovne partnere koji su joj ogromna podrška sigurno ćete biti oduševljeni produktom njihovog vrijednog rada.

Predivna božićna kolekcija adventskih vjenčića

S obzirom na to da su od samog začetka FIOR-a emocije temelj i vodilja to su se potrudili prenijeti i na ovogodišnju blagdansku kolekciju. Jedan dio kolekcije posvetili su mirisima koji nas vraćaju u najtoplije uspomene. Bor, jela, cimet, anis, naranče – jednostavno ne ostavljaju nikog ravnodušnim.

Odlična je vijest da se takvi cvjetni aranžmani i vijenci vrlo lako uklapaju u svaki interijer. Možemo ih okarakterizirati bezvremenskima. Iako svake godine mijenjamo neke dodatne elemente, sama struktura sa zimzelenim biljem opravdava svoj dugi vijek u blagdanskim dekoracijama.

Drugi dio kolekcije je malo osebujniji. Izrađen je od suhog bilja. Ono što obožavamo kod takvih dekoracija je skup tekstura, boja i oblika koji u samom početku procesa izgledaju nespojivo. Međutim, zajedno čine prava mala umjetnička djela u kojima možete uživati mjesecima, usudimo se reći i godinama.

 

Kada su u pitanju buketi iz blagdanske kolekcije – dolazimo do nezaobilaznih amarilisa i ilexa. Ako k tome dodamo zelenilo, zlatne detalje i sve skupa ušuškamo u papire boja koje simboliziraju ovaj period, dobili smo divan poklon za blagdane. I za sebe i za druge.

Foto: Ivona Bezmalinović (@bezminica)

Učitati još
Zatvori