Još nekoliko jednostavnih ideja za savršeni adventski vijenac koji možete napraviti sami

Još nekoliko jednostavnih ideja za savršeni adventski vijenac koji možete napraviti sami

U nedjelju ćemo upaliti prvu svijeću na adventskom vijencu, a ako još niste nabavili svoj, donosimo nekoliko ideja za last minute vijence koje možete sami napraviti kod kuće. Danas svugdje možete pronaći inspiraciju da na svom blagdanskom stolu složite nešto drugačije, upečatljivo i kreativno, a vijenac sa svijećama vašem će domu u ovom blagdanskom razdoblju sati svjetlost i toplinu. Nas su oduševili vijenci Antonele Gaure koja se krije iza Instagram profila @olivin__ pa vam u nastavku donosimo kratke upute kako ih napraviti.

Klasični adventski vijenac

Baza ovog klasičnog adventskog vijenca s prirodnim elementima sastoji se od zimzelenih grana smreke i čempresa omotanih oko slamnatog obruča. Za ukrašavanje vijenca korišteni su češeri, pamuk te začini poput osušene narančine kore, cimeta i anisa. Moment elegancije i svečanosti postignut je sivim svijećama i sitnim srebrnim, zelenim i smeđim kuglicama nasumično raspoređenih po vijencu.

Boho adventski vijenac

Kao baza ovog boho adventskog vijenca poslužila je sve popularnija pampas trava. U ovom slučaju korištene su dvije vrste pampasa, lunarius i narančasta šumska mjehurica. Na drveni vijenac pomoću pištolja za vruće ljepilo prvo dodajte pampas ili ga namotajte pomoću žice. Na isti način dodajte ostalo suho bilje i na kraju na vijenac stavite visoke svijeće u boji prema želji. Uz visoke svijeće elegantno je naglašen boho šarm pampasa i ostalog bilja.

Adventska cjepanica

Iako smo navikli da su adventski vijenci uglavnom okrugli, vijenci horizontalnog pružanja nisu ništa manje atraktivni. Štoviše, savršeni su za manje prostore i uže police na kojima bi klasični okrugli vijenac zauzimao više mjesta. Za ovaj vijenac vam treba cjepanica na koju ćete prvo staviti držače za svijeće. Zatim pomoću pištolja za vruće ljepilo dodajte dekorativne grane i začine poput anisa i cimeta. Za izradu će vam trebati svega 20-ak minuta, a ovakav će vijenac u vaš dom unijeti posebnu toplinu prirode.

Foto: Olivin__

Učitati još
Zatvori