Istarska vila okružena prirodom prava je oaza mira

Prekrasna Istra omiljena je ljetna destinacija za odmor mnogima. Prije svega zbog divnih prirodnih ljepota i mirne atmosfere koja svima treba nakon stresne i naporne godine. Odmak od svakodnevice, daleko od grada zamislili smo na periferiji, a vila Cotogna savršeno se uklopila u cijelu sliku. Smjestila se na istočnom dijelu Istre u malom selu. Bračni par upustio se u gradnju kuće koja je trajala godinu dana, a potom se uređenje nastavilo još deset mjeseci. Rezultat je oaza mira stvorena za ljetni odmor koja će nadmašiti čak i najviša očekivanja.

Istarska oaza mira: vila Cotogna

Supružnici su željeli stvoriti kuću za odmor u koju bi i sami došli. Tako je svatko imao neku svoju želju. Primjerice muž je htio veliki bazen i kameni suhozid, a ona unutrašnji kamin i drvenu kuhinju. Zajednički jezik nije bilo teško pronaći zahvaljujući prostranoj kvadraturi na kojoj su mogli ispuniti sve svoje ideje. Kuća s pomoćnim objektom ima 240m2, tri sobe s kupaonama, dnevni boravak i kuhinju.

Priča iza imena

U blizini vile nalazi se pregršt dostupnih aktivnosti koje će godišnji odmor učiniti aktivnim i zabavnim. Neke od njih su biciklizam, ronjenje, treking, jahanje, tenis, jedrenje… Tek desetak kilometara od kuće udaljen je i Rabac. Vila Cotogna ime je dobila od talijanske riječi mela cotogna što na hrvatskom znači dunja, a istarski se kaže kunja. Ona je simbol ljubavi, sreće, plodnosti, ljepote, postojanosti i neprolaznosti – upravo tako mogla bi se opisati i raskošna vila u istarskom selu.

Foto: Koridor 27

3