Najpopularniji trendovi u uređenju spavaće sobe

@the.squiffy.mill

Spavaća soba mogla bi se nazvati kraljicom svih prostorija u domu jer je to mjesto gdje odlazimo nakon napornog radnog dana i otpuštamo sve brige kako bi mogli u miru zaspati. Bez obzira na to imate li malu ili veliku spavaću sobu, u njoj obično nema puno stvari. Krevet, noćni ormarić, komoda i ormar za garderobu najčešći su predmeti koji se nalaze u spavaćoj sobi. Možda se zato čini da je upravo tu prostoriju u domu najlakše urediti i dekorirati. Ako razmišljate o renoviranju svoje spavaće sobe ili ste se taman uselili u novi stan pa imate priliku urediti novu, u nastavku donosimo trendove u uređenju interijera spavaćih soba koji će vas sigurno inspirirati.

Luksuz u spavaćoj sobi

Iako smo navikli da minimalizam u interijerima osvaja svijet, ove godine vidjet ćemo ipak nešto više udobnosti kad je uređenju doma u pitanju. To se prvenstveno odnosi na korištene materijale i palete boja u prostoru. U spavaćoj sobi ove godine dominiraju topli tonovi i dodir luksuza poput raskošnog namještaja, luksuznih posteljina, dekorativnih jastučića i drugog tekstila.

@houseofhanesinteriors

Tapecirano uzglavlje kreveta

Veliki trend koji je najavljen za ovu godinu je tapecirano uzglavlje kreveta koje će podići cijelu spavaću sobu. Osim što će vaša spavaća soba izgledati glamurozno, i u ovom trendu očituje se otprilike ista ideja kao i u prethodno spomenutom, a to je da vašu sobu učini ugodnom i privlačnom. Odaberite jarke boje kako bi sva pažnja bila usmjerena na krevet ili posegnite za luksuznim tkaninama poput baršuna kojim ćete postići udobnost.

@home_atnumber11

Statement posteljina

Udobna, mekana i chic posteljina je ove godine apsolutni trend pa nećete pogriješiti ako investirate u barem jedan takav kvalitetan komplet. Odvažne boje i uzorci na zanimljivim tkaninama je ono što se traži ove godine. Takva posteljina će vašu sobu učiniti privlačnom i udobnom. Pronađite i odaberite ono što vam se sviđa i što ćete iskombinirati tako da odražava cjelokupni stil interijera vaše sobe.

@aandpdesign

Ukrasne biljke

Već smo pisali da su zelenilo i biljke jedan od najvećih trendova u uređenju interijera ove godine. Ukrasne biljke u teglama su, dakle, poželjne u svakoj prostoriji, pa tako i u spavaćoj sobi. Kut sobe, prozorske daske, komoda i prazne police idealno su mjesto za smjestiti biljke u teglicama, dok će one viseće prostoriji dati poseban šarm. Biljke će oživjeti vaš životni prostor i učiniti da se oajećate povezanim s prirodom, a na vama je da ih rasporedite po sobi onako kako vam se najviše sviđa. Odlično se uklapaju u svaki stil uređenja tako da ne možete pogriješiti.

@mammilade

Foto: Instagram


0