Tamni namještaj je pravi proljetni hit, pronađite svoju nijansu

Postoji nešto otmjeno i luksuzno u paleti tamnih nijansa za uređenje interijera. Mnogi izbjegavaju upotrebu ‘mračnih’ tonova u domovima, pogotovo u onima manje kvadrature. Strah od ovih boja često je opravdan time da će upravo one vizualno smanjiti ili zatvoriti prostor. U posljednjih nekoliko godina pratimo trend kojim dominira tamni namještaj. Crni interijeri svoju popularnost stekli su poprilično brzo na Instagramu i Pinterestu koji se najčešće koriste pri traženju raznih ideja i inspiracije.

Ako niste ljubitelj ‘crnila’ onda su tamnozeleni ili tamnoplavi tonovi bolji, topliji izbor za vaš dom. U prethodnoj godini čitali smo o skandinavskom stilu, minimalističkom i eklektičnom uređenju doma. Svi su oni prepoznatljivi već na prvi pogled. Zasigurno će se u svakom pronaći neki element koji vam se sviđa. Jako nam se svidio tamni namještaj koji krasi neke od najljepših interijera s Instagrama.

Tamni namještaj je novi proljetni favorit

Dolazak toplijih dana i prvih zraka proljetnog sunca donijet će novu dozu svježih ideja za uređenje doma. Jedna od njih je tamni namještaj s kojim bi se rado poigrali u prostorijama doma. Bez obzira na to volite li zagasite tonove ili ne s ovim ne možete pogriješiti. Ako imate ‘podvojene’ osjećaje isprobajte ga u jednoj sobi i ubrzo ćete vidjeti svu ljepotu koju u interijer unosi tamni namještaj.

Okviri za krevet i fotelje, konzolni stolići, kuhinjski elementi.. Toplija sezona pred nama kako u modi tako i u dizajnu interijera uglavnom donosi svijetle boje, no ovo proljeće dizajneri su plasirali nešto drugačije. Važno je slijediti osnove usklađivanja boja ako se odlučite na to da svoj dom obogatite divnim komadima namještaja u tamnim tonovima.

Kako kombinirati boje?

Crni namještaj izvrsno će se uklopiti s bijelim zidovima i bež nijansama jastuka, tapeta i pletenih košara. Tamnoplavi komadi krasno se kombiniraju sa sivim i bakrenim detaljima dok će tamnozelena li tamnosiva jednostavno obožavati zlatne detalje. Ovo najbolje dokazuju megapopularne kuhinje s Instagrama. U kombinaciji s toplim drvetom u obliku radne plohe, zidnih polica ili lončanica cijeli dojam podiže se na razinu luksuza.

Osim što je efektan, tamni namještaj nije toliko teško održavati kao što se često misli. Odlučite se za kupovinu nove fotelje ili pak staru prelakirajte. Za malo sofisticiraniji look izaberite jastuke i sjedalicu bez uzorka u neutralnim tonovima. ‘Statement’ izgled postići ćete kombiniranjem s jakim bojama i upadljivim uzorcima. Starom namještaju podarite novo ruho i transformirajte dom za proljetnu sezonu u hit nijansama.

@hutchinson.house

 

Foto: Instagram

 

 

0