Ukrasite zidove najljepšim replikama poznatih umjetničkih djela

Za neke od ovih slika koje krase zidove nekih od najpoznatijih svjetskih muzeja sigurno ste čuli, ako ne i osobno posjetili. Privatni kolekcionari ponekad dozvole da se skupocjena dijela izlože na izložbama koje uvijek privuku veliku pažnju i pozornost umjetničkih entuzijasta. Kada govorimo o poznatim slikama, govorimo o milijunskim iznosima za koje rijetko tko može odvojiti novac i uljepšati svoj interijer.

Slikarica Sharlene Kayne iz Los Angelesa, kreira divne replike, a možete ih pogledati na njezinom profilu @skaynedesigns gdje izlaže neke od najpoznatijih slika svih vremena. Unesite dašak luksuza u svoj interijer po pristupačnim cijenama.

Replike najpoznatijih slika svih vremena

Naravno da original ništa ne može zamijeniti, ali replike su vjerodostojna inačica. Ako volite umjetnost one će dodati vrijednost i onaj ‘artsy’ touch u vaš dom. Ne brinite, replike nisu isto što i ilegalne kopije jer one su izrađen prema nekom uzorku bez uzimanja zasluga ili potpisivanja izvornog autora. Dapače, reprodukcija pojedinog djela često dobije i neki detalj koji original nema. Poput drugačije nijanse boja ili šaljivog motiva koji će klasičnoj umjetnini podariti moderan pomak.

‘Artsy’ trenutak na vašim zidovima

Ako ste imali zainteresirani za umjetnost ili ste tek iz znatiželje proučavali umjetnike iz prošlih stoljeća za neka od ovih imena sigurno ste čuli. Za jednu od najpopularnijih slika ‘Djevojka s bisernom naušnicom’ zaslužan je nizozemski slikar Johaness Vermeer. Zagonetna ‘Mona Lisa’ definitivno je najpoznatija slika na svijetu. I naravno jedna od najromantičnijih slika svih vremena ‘Poljubac’ Augusta Klimta.

Često se nagađa da li u pariškom muzeju visi pravi primjerak ili replika, a naslikao ju je legendarni Leonardo da Vinci. ‘Američka gotika’ je slika iz 1930.godine, djelo je američkog slikara Granta Wooda. Art Institute of Chicago dom je ove kultne slike koju svakako treba posjetiti. ‘Frida Kahlo’ naslikala je svoj vlastiti portret. Poznata meksička slikarica u tom trenutku vjerojatno nije niti bila svjesna da će upravo njezino djelo steći svjetsku slavu.

 

Foto: Instagram (@skaynedesigns)

 

0