Pronađite inspiraciju u ovom stanu uređenom u skandinavskom stilu

Skandinavski pristup uređenju interijera vrlo je popularan upravo zbog svojih minimalističkih principa, svijetlih boja i svježine kojom odišu detalji. Često na Instagramu pronalazimo inspiraciju kada je u pitanju uređenje doma, a ovaj profil možda potakne i vas na neke promjene.

Omiljeni skandinavski stil

Bliži nam se lijepo vrijeme koje sa sobom nosi i promjene u našim domovima. Krenut ćemo s velikim pospremanjima i reorganizacijom prostora, a nerijetko možemo učiti puno s nekoliko malih detalja. Skandinavski stil odiše profinjenošću upravo zbog tih detalja. Svijetle boje, kako na zidovima tako i na namještaju dat će prostoru otvorenost i prozračnost, a sitni minimalistički detalji taj dizajnerski touch. Pletene košare i cvijeće u decentnim vazama, unijet će dašak prirode u vaš dom, a minimalistički posteri na zidu pretvorit će vašu dnevnu sobu u pravu malu galeriju. Važno je da vašem prostoru osigurate dovoljno svijetla, a ako to i nije potpuno moguće ogledala će vam u tome pomoći. Kada su u pitanju zavjese i posteljine, neka i one budu svijetle, boje pijeska ili blagih zemljanih tonova. Što više prirodnih materijala to bolje. Drvene grede, stolići i jednostavne metalne konstrukcije odlike su tog skandinavskog stila.

Poigrajte se lampama i svijećama jer je upravo ta blaga svjetlost odlika svakog cosy doma. Važno je i dobro organizirati prostor, a tu su idealna pametna rješenja za odlaganje. Veliki mekani tepisi, dekice i jastučići nezaobilazni su detalji koji će svakom domu dati toplinu. Na kraju nemojte zaboraviti svojim biljkama osigurati dobro mjesto u stanu,a izaberite one koje će najbolje odgovarati vašem tempu života. Inspirirajte se ovim Instagram profilom i već ovog proljeća krenite u preuređenje.

Foto: Instagram

0