Novi domaći brend namještaja predstavlja se hrvatskoj publici na Zagreb Design Weeku

NUNC

Mladi domaći dizajn-brend NUNC lansiran na siječanjskom svjetskom sajma namještaja u Kölnu, premijerno će se predstaviti hrvatskoj publici na dizajnerskom festivalu Zagreb Design Week. Od 7. do 12. svibnja posjetitelji će u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu imati priliku uživo pogledati prvu raznovrsnu kolekciju Nunca čiji je dizajn izrazito praktične i funkcionalne primjene za dom, poslovne prostore i hotelsko-ugostiteljske interijere. Nunc je učinio presedan u Hrvatskoj okupivši za razvoj svoje prve kolekcije brojčano i karakterno raznolik broj dizajnera iz čitave regije koji su u dizajn prizvoda unijeli svoju interpretaciju mješavine srednjeeuropskog i mediteranskog kulturnog nasljeđa s primjesama otomanske tradicije prisutne u Slavoniji.

“Dizajneri koji dolaze iz raznih sredina donijeli su vlastito viđenje i interpretaciju konteksta koji im je ipak, po nekom ključu, blizak. Iskustvo bavljenja dizajnom na jugoistoku Europe, nužno usmjerava dizajnera dosjetljivošću, skromnošću i iskrenošću, koje, po mojem mišljenju predstavljaju kvalitetu osjetnu i u proizvodima NUNC-a ” – objasnio je dizajner Nikola Radeljković, kurator kolekcije.

Identitet proizvoda također se oslanja i na proizvođačku kulturu Ancona Grupe koja je osnovala Nunc. Nadovezujući se na njezino uspješno višegodišnje iskustvo opremanja velikih hotelskih objekata, proizvodi u Nuncu su izrađeni u kombinaciji pločastog i ojastučenog namještaja, te punog drveta i metala,

Posjetitelji će na Zagreb Design Weeku iz prve ruke moći pogledati i isprobati bogatu kolekcija Nunca koju sačinjava: naslonjač RUVO (dizajn: Vladimir Madunić), komoda DUJA (dizajn: RU:T), stolac BOLTA (dizajn: Regular Company), barski stolac COT (dizajn: RU:T i Nataša Njegovanović), KIER (krevet, damski stolić, vješalica s ogledalom – dizajn: Nataša Njegovanović), razdjelnik za sobu TARABA (dizajn: Katerina Trpovska), modularni stol ALA (dizajn: RU:T i N. Njegovanović), modularne police SFUMATO (dizajn: Filter) i ogledalo EHO (dizajn: Lea Aviani).

Foto: Domagoj Kunić / Render: Pragmatiq

0