Uskoro se otvaraju predivne kućice u Austriji

Austrija je jedno od najpopularnijih odredišta za skijanje i za zimski odmor općenito, a sada je bogatija za još jedan luksuzni smještaj koji izgleda kao mjesto iz bajke.

Ove predivne drvene kućice smještene u blizini Kitzbühela impresivno su djelo arhitekata iz milanskog studija Petera Pichlera, a izgledaju kao stvorene za idiličan zimski odmor u srcu Austrije.

Luksuzne kućice među krošnjama

Radi se o apartmanima nazvanima Tree suites, a predstavljaju dio ponude novog hotela s čak 7 zvjezdica koji je trenutno u izgradnji. Kućice su osmišljene tako da gostima pruže nezaboravno iskustvo boravka u prirodi, a bit će dostupne u veličinama od 60 do 80 kvadrata. S obzirom da su smještene visoko među krošnjama, gosti do njih dolaze staklenim liftom. Unutra se nalazi spavaća soba i kupaonica, a apartmani veće kvadrature opremljeni su i dnevnim boravkom te saunom. Spavaće sobe imaju veliki stakleni zid koji se otvara prema balkonu, s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na Alpe i šumu koja okružuje apartmane.

Kućice su nadahnute lokalnim arhitektonskm stilovima i građene su uglavnom od drveta, što ima dvostruki benefit – osim što podržava lokalni i održivi razvoj, pruža onaj topli, cozy ugođaj. Vanjski drveni egzoskelet omogućuje i zanimljivo osvjetljenje – tijekom dana svjetlost će filtrirati iznutra stvarajući razigrani efekt, dok će noću kućice blistati i osvjetljavati šumu oko njih.

Otvorenje se planira 2022. godine.

Foto: Peter Pichler

0