Ove minimalističke vaze trenutno viđamo posvuda

Jedna lijepa vaza dovoljna je da preobrazi izgled cijele police, blagovaonskog stola, stolića za kavu, noćnog ormarića… Bez obzira smještate li u nju svježe cvijeće ili popularne suhe aranžmane i trave, može postati centralna točka pogleda i poput malog umjetničkog djela koje uljepšava cijeli prostor.

Kao i sa svim detaljima u domu, vaze mogu biti više ili manje trendi, s određenim dizajnima koji posebno plijene pozornost i postaju neki od najpopularnijih komada za dekoraciju. Nekoliko godina to su bile rebraste vaze, terakota je isto veliki trend, a u posljednje vrijeme apsolutno svugdje viđamo minimalističke keramičke vaze koje imaju rupu u sredini.

Vaze s rupom u sredini kao ukras doma

Fluidne forme i gotovo skulpturalni prizvuk stavio ih je na popis najpoželjnijih detalja za dom. Svoju inspiraciju vuku iz skandinavskog dizajna, a nakon što smo malo pročešljali Instagram vidjeli smo da ih mnogi koriste za ukras čak i bez cvijeća. Budući da joj oblik otežava punjenje vodom i stavljanje dužih stapki cvijeća, to niti ne iznenađuje – zato je postala popularna prazna, ispunjena samo jednom granom ili malo suhog cvijeća.

Među trenutno trendi dizajnima je onaj H&M Home, ali ta je vaza toliko popularna da je konstantno rasprodana, ali lijepih primjera ima i na Etsyju.

Foto: Instagram

0