Vodimo vas u staru kamenu kuću na Hvaru koja je preuređena u šarmantne apartmane

Nakon vječanja u Italiji 2018. godine, mladi bračni par Imogen i Matt donijeli su odluku da će iz Velike Britanije preseliti u inozemstvo. Potraga za kućom odvela ih je u Stari Grad na Hvaru, gdje su pronašli ovu kamenu ljepoticu u koju su se zaljubili na prvi pogled.

Dolazimo iz Lake Districta iz Velike Britanije gdje je Matt bio samozaposleni graditelj, a ja sam bila vlasnica tvrtke za dizajn interijera. Nakon vjenčanja u Italiji, nismo se htjeli vratiti svojim ‘normalnim’ životima, žudjeli smo za avanturom. Naša spontanost je značila da moramo donijeti odluku o preseljenju u inozemstvo. Pronašli smo i kupili ovu predivnu kuću u Starom Gradu i u listopadu 2019. smo preselili na Hvar, ispričala nam je Imogen.

The Old Townhouse u Starom Gradu

Kuća koju su nazvali The Old Townhouse stara je stotinu godina, a bila je prazna barem posljednjih 50. Uz sve to, u 80-tim godinama prošlog stoljeća pretpjela je značajnu štetu u požaru. Imogen i Matt zasukali su rukave i udahnuli u nju novi život, pritom zadržavajući i poštujući staro naslijeđe zgrade.

Budžet koji smo imali na raspolaganju i naša odlučnost oko preuređenja značili su da smo većinu posla odradili sami. Od postavljanja novog poda i konstrukcije novog krova, do žbukanja zidova, stavljanja pločica i svega ostalog. Namjera nam je cijelo vrijeme bila poštivati baštinu i sačuvati što više izvornih obilježja kuće. Iako smo morali iskopati sve unutarnje podove, prekrasni kameni zidovi ostali su netaknuti, ispričala nam je Imogen.

Bilo im je iznimno važno održati održiv pristup gradnji i uređenju pa su koristili materijale poput industrijske konoplje, ratana i bambusa. Kuća sada ima tri apartmana, jedan u kojem Imogen i Matt žive te dva koja su dostupna za najam.

The Parlour je luksuzni studio apartman za dvije osobe koji je zadržao brojne izvorne značajke stare kamene kuće poput kamina i kamenih lukova iznad prozora okrenutih na jug. Šarmantan interijer i divni detalji čine ga savršenom oazom mira u povijesnom centru Starog Grada.

The Penthouse je drugi apartman dostupan za najam, s visokim, zasvođenim stropom koji stvara prostor s puno sunčevog svjetla kroz cijeli dan. Oba apartmana imaju potpuno opremljenu kuhinju i kupaonicu, opremljeni su klimom i besplatnim internetom. Na zahtjev možete dobiti doručak u krevet, a Imogen i Matt vam također mogu osigurati namirnice i lokalne proizvode po dolasku.

U srcu Starog Grada i samo 100 metara od obale, ova šarmantna kuća s dušom pruža sve potrebno za odmor iz snova. Više informacija potražite na web stranici te Instagram profilu.

Foto: Yvan Esteve

0