IKEA-ina nova kolekcija ima fora eco-friendly komade za čišćenje doma

Čišćenje cijelog stana obično obavljamo oko nove godine kako bismo označili početak novog perioda ili početkom proljeća kada spremamo sve zimske stvari i pripremamo se za ugodnije temperature. Iako smo te navike usvojili s razlogom, za oslobađanje prostora od nepotrebnih stvari i nereda nikad nije kasno ili rano. Čišćenje doma je posao koji svi obavljamo i ne smijemo ga zanemarivati, a IKEA se u svojoj novoj limitiranoj kolekciji fokusirala upravo na to.

Nazvana BORSTAD, u kolekciji ćete pronaći neke tradicionalne komade za održavanje doma koji će, kako kažu u švedskoj robnoj kući, čišćenje učiniti jednostavnim i elegantnim poslom. Komadi izrađeni od materijala poput cedrovine, ratana, metala i platna su ekološki prihvatljivi i korisno ih je imati pri ruci.

Prirodna sredstva za čišćenje ćete sami napraviti u trenu od sastojaka koje već imate u kuhinjskom ormariću, a u novoj IKEA-inoj kolekciji možete pronaći bočice u kojima ćete ih pomiješati i metalnu košaru u koju ih možete pohraniti. Tu su i klasične košare od ratana koje vam mogu poslužiti za rublje, pločice od cedrovine koje će u ormaru zaštititi odjeću od moljaca i ostalih nametnika, četka za odjeću…

Na svjetskoj razini kolekcija će biti lansirana u veljači, što znači da bi ubrzo mogla doći i do hrvatskog tržišta. Do tada, provjerite što nas sve očekuje.

Foto: IKEA

0