Journal.hr ured ovih smo dana osvježile novim komadima iz IKEA-e

Svijet online novinarstva nikada nije bio dinamičnije i uzbudljivije mjesto, a mi koji smo ‘unutra’, često i zaboravimo na to koliko smo doista ‘unutra’ i koliko su entuzijazam i zanos s kojima dočekujemo svaki novi radni dan ponekad zarazni. Klasičan uredski posao i klasično radno vrijeme za nas ne postoje, a voditi lifestyle portal iz dana u dan znači disati s njime kao jedno, buditi se i odlaziti na spavanje s mislima ‘Što bismo mogli napraviti danas ili sutra? ‘Koje bi teme veselile ili koristile našim čitateljicama i čitateljima?’ i ‘Možemo li otvoriti neku temu koju još nismo?’.

Sati provedeni na radnome mjestu zato se više ni ne broje, a ured s vremenom postaje baš poput doma. Journal.hr po tome je specifičan medij, jer osim što u njemu rade i stvaraju isključivo žene, prijateljska i opuštena atmosfera koja se osjeća već pri prvom ulasku u naše prostorije malo koga ostavlja ravnodušnim. Da, desetak žena koje skladno rade i surađuju na jednome mjestu i u jednom uredu možda zvuči kao nemoguća misija, no mi smo sretne što smo vlastitim primjerom uspjele odoljeti nekim nametnutim očekivanjima.

Ugodnoj atmosferi svakako pridonosi i uređenje svijetlih i prozračnih Journalovih poslovnih prostorija u srcu Zagreba, koje baš poput većine starih zagrebačkih stanova odišu velikom dozom šarmom. I u našem uredu svoj je trag ostavila IKEA, koja se osim za uređenje doma pokazala idealnom adresom i za opremanje radnog mjesta. Postojećem namještaju, ovih se dana pridružio i jedan nov i srcu nam drag predmet, koji dolazi iz ovogodišnje IKEA ART EVENT kolekcije.

Ni više, ni manje, riječ je o tepihu i ujedno fokusu ove kolekcije na kojem su svoju kreativnost i estetiku izrazili brojni svjetski umjetnici. Točnije, njih osam, a iz ograničenog izdanja kolekcije IKEA ART EVENT, koja već pet godina uspješno uklapa umjetnost u naše domove i svakodnevne živote, odabrale smo tepih s potpisom Filipa Pagowskog, koji je inače jedan od najznačajnijih grafičkih dizajnera Amerike. A da se bavi grafičkim dizajnom, do znanja daje upravo njegov crno-bijeli tepih s apstraktnim uzorkom rešetke, koji je dovoljno upečatljiv, a opet dovoljno neutralan dekor svakom stilu uređenja interijera.

Ovaj ručno rađeni tepih od vune savršeno se uklopio u Journalov ured i dao poželjan akcent minimalističkom ambijentu, zaokruživši urednički stol kao točka na i. Ponekad su upravo detalji ti koji vode glavnu riječ i utječu na transformaciju određenog prostora, a tepih nastao u suradnji tvrtke IKEA i dizajnera Filipa Pagowskog postigao je upravo to i pritom zaradio mnogo komplimenata naših dragih gostiju, klijenata i suradnika.

ART EVENT limitirana kolekcija tvrtke IKEA odmah nam je zapela za oko i osvojila nas svojom idejom toga da umjetnička djela napokon postaju dostupna širem krugu ljudi, kako bismo svi mi na taj način mogli unijeti umjetnost u svoj dom ili, u ovom slučaju, radni prostor. A tepih Filipa Pagowskog takav je ‘piece of art’, jedan od onih umjetničkih predmeta koje ćete staviti na pod te uživati u prizoru i osjećaju da posjedujete mali komad umjetnosti.

Budući da su količine ograničene, požurite kupiti svoj IKEA ART EVENT tepih iz kolekcije za 2019. godinu. Dostupne modele potražite na službenoj stranici.

Foto: Marija Laća

0