Nekoliko ideja kako svoj dom ovih blagdana možete ukrasiti granama eukaliptusa

@_mygreenhome_

Stalno smo u potrazi za novim idejama za uređenje doma. Iz godine u godinu pojavljuju se novi trendovi, a neki od njih ‘žive’ i po nekoliko sezona. Posljednjih nekoliko godina pratimo definitivan povratak tradiciji i prirodi pa se u uređenju interijera često koriste razne biljke, a jedna od njih je i eukaliptus. Ako tražite detalj koji će osvježiti vaš dom, ukrašavanje prostora zelenilom raznovrskih biljaka odličan je potez.

Eukaplitus – hit biljka u interijerima

Eukaliptus je drvo koje potječe iz Australije, a danas postoji oko 700 vrsta koje se uzgajaju diljem svijeta. Eukaliptus je najpoznatiji po svom eteričnom ulju koje se dobiva ekstrakcijom iz lišća, kore i korijena. Osim što opušta, miris eukaliptusa pomiješan s vodenom parom olakšava disanje kod začepljenog nosa i prehlade.

@homeforthefoxes

Eukaliptus je i estetski lijepa biljka koju možete u svoj dom uklopiti na razne načine. Najčešće se koristi vrsta Eucalyptus cinerea s efektnom srebrnkastom površinom. Možete ga samog staviti u vazu ili nekoliko grana dodati drugom cvijeću i izložiti na posebno mjesto. Ono što je super jest da se radi o biljci nakon koje voda u vazi neće poprimiti neugodan miris. S obzirom da je čvrst za oblikovanje, od eukaliptusa se često rade vijenci jer ga možete više puta presavinuti, a njegovo lišće pritom neće otpasti i neće se vidjeti tragovi oštećenja. Vijence možete objesiti na vrata, staviti na zid ili na blagdanski stol. Lišće ekualiptusa odlično će izgledati i na noćnom ormariću u spavaćoj sobi, na sredini stola kao glavni ukras, a možete ih staviti i na policu u dnevnom boravku.

U nastavku donosimo nekoliko ideja kako ovu biljku možete iskoristiti za ukrašavanje svog doma.

@wohnen_in_denkmal
@vickiejoneshome
@styletheclutter
@creationsbyjoybelle
@more_less_ines
@mama.veer
@nicole_riviere_

Foto: Instagram

0