Instagram interijer mjeseca: artistički dom u kojem nam se sviđa baš svaki komad

@rosie.case

Kako bi neki interijer zaslužio titulu Instagram interijera mjeseca mora zadovoljiti nekoliko elemenata. Prije svega mora vas zadržati na profilu duže od nekoliko minuta jer se jednostavno ne možete zasititi skrolanja po fotkama iz svih kuteva doma. Zatim je tu i onaj ‘artsy’ momenat, odnosno interijer bi poželjno bio dizajniran izvan konvencionalnih okvira. Dakle, daleko od komada namještaja koji su postali komercijalizirani, iako niti protiv njih nemamo ništa protiv. Rosie Case svoj artistički dom uredila je poput muzeja. Naime, nekretnina je smještena u Teksaškom gradu Fort Worth, a kuća ima i zavidnu okućnicu s mnogo zelenila i divnim vrtom.

Artistički dom u Teksasu

@rosie.case

Kupovina prve kuće velik je životni pothvat, a započinje potragom za savršenom lokacijom. Ako kupujete već izgrađenu, možda ćete poželjeti srušiti koji zid i renovirati neke dijelove. Rosie je svoj dom iz snova pronašla u gradu Fort Worth i uz strast prema umjetninama i uređenju interijera koju posjeduje, uredila ga poput najljepšeg atelijera. Svaki je kutak pomno namješten, a poigrala se ‘etažiranjem’ dekoracija, rasvjete i stolova različitih visina. To je jedan od najčešćih savjeta koje ćete čuti od dizajnera interijera, ako svom domu želite dati unikatni pečat.

@rosie.case

Kad uređujete životni prostor u kojem planirate provesti ostatak života, žurba s uređenjem najgore je rješenje iako su svi nestrpljivi da se interijer završi što prije. No, posjećivanje buvljaka i vikend sajmova s antikvitetima višestruko će se isplatiti – baš zato što ćete imati komade koji nisu lako dostupni. Tepisi, biste, kameni taburei… Artistički dom podsjeća na predvorje nekog modernog muzeja, a svaki kvadrat jako nam se sviđa.

Uređenje interijera iz snova

@rosie.case

Sudeći prema hashtagovima koje koristi ispod fotki svog divnog doma, inspiraciju za uređenje Rosie je tražila u kultnim časopisima za dizajn interijera. Artistički dom uređen je u zemljanim tonovima, a od materijala najzastupljeniji su kamen i drvo. Namještaj neobičnih oblika poput predimenzioniranih sofa i fotelja sa ‘statement’ rukohvatima pravi su dragulj raskošnom teksaškom domu.

@rosie.case

Stolići su raspoređeni po cijeloj kući na najneočekivanijim mjestima i savršeno su popunili praznine u prijelazu iz prostorije u prostoriju. U kombinaciji s mramorom, metalom i staklom interijeru daju moderni twist iako je većina detalja starinskog, antiknog štiha.

@rosie.case
@rosie.case
@rosie.case
@rosie.case
@rosie.case

Foto: Instagram (@rosie.case)

0