Najbolja ostvarenja hrvatskih arhitekata i arhitektica u 2018.

Kuća Staka, fotografija Miljenko Bernfest

Odlične vijesti za strastvene ljubitelje arhitekture: Udruženje hrvatskih arhitekata objavilo je nominacije za neka od najboljih ostvarenja naših arhitekata i arhitektica u 2018. godini. Za Godišnju izložbu realizacija pristigle su prijave za čak 64 autorska rada. Njih je naime, ocjenjivao stručni žiri koji je ove godine dobio međunarodnu postavu. Neka od imena bila su: Maruša Zorec iz Slovenije, Pippo Ciorra iz Italije i Vedran Mimica iz SAD-a te domaći članovi Ana Šverko, Maroje Mrduljaš i Ana Mrđa.

Arhitektura u Hrvatskoj zaista je raznolika zahvaljujući različitim utjecajima na ovim područjima kroz povijest. Otvorenje izložbe kao i dodjela nagrada održat će se 28.03.2019. u prostoru Zgrade IVEX u Rijeci.

Arhitektura u Hrvatskoj

Lifestyle Hotel Vitar, fotografija Robert Leš

Što vas sve očekuje i tko su nominirani? Krenimo s nominiranima za nagradu ‘Viktor Kovačić’. Naime ova prestižna nagrada dodjeljuje se za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštv. Na popisu nominiranih našli su se Vinarija u Kutjevu, Stadion Luke Šokčevića Šaljapina u Gunji, Upravna zgrada Valamar Riviera u Poreču, Lifestyle Hotel Vitar na otoku Braču te Osnovna škola Zorke Sever iz Popovače.

Bedrock House, fotografija Bosnić+Dorotić

Kada govorimo o dostignućima i djelima na području stambene arhitekture, za nagradu ‘Drago Galić’ nominirani su: Kuća Staka, Vikend kuća na Jadriji, Dogradnja obiteljske kuće na Trešnjevci, Bedrock House..

ATELIER D / 02, fotografija Miljenko Bernfest

Arhitektura u Hrvatskoj u prošloj je godini imala i značajna ostvarenja na području oblikovanja unutrašnjeg uređenja. Za taj segment predviđena je nagrada ‘Bernardo Bernardi’, a nominirani su: Prostor Rihub u Rijeci,  1918.- prijelomna godina u Hrvatskoj (izložbeni postav u Hrvatskom povijesnom muzeju u Zagrebu), ATELIER D / 02, Zagreb. Za nagrade na području pisanih radova arhitektonske tematike više doznajte ovdje.

 

Foto: Bosnić+Dorotić, Miljenko Bernfest, Robert Leš

 

0