Interijer inspiriran putovanjima

Svako uređenje doma putovanje je samo za sebe, uzbuđenje i avantura. Zašto se ne bi inspirirali stvarnim putovanjima? Daleke i bliže zemlje mogu biti inspiracija u uređenju doma, preuzimanjem stila, ili ako koristite samo neke od detalja specifičnih za tu zemlju.

maroko

Marocco
U uređenju doma već unazad nekoliko godina popularan je marokanski stil. Stil odiše opuštenom atmosferom, a prepoznatljiv uzorak tkanine (tepisi i jastučići) idealni su za kombiniranje s jednostavnim linijama. Idealan za mix starog i novog! Ovaj stil dobro funkcionira čak i u domovima koji koketiraju s industrijskoim stilom. Detalji presvučeni karakterističnom tkaninom daju živost bjelini zidova i hladnoći metala.

mexico

Meksiko
Vladavina boja i uzoraka te šarenilo u slučaju samo jednog ili dva detalja kao primjerice tepih s asteskim uzorkom. Tako nešto odlično će se uklopiti u moderan interijer. Još jedan detalj koji je dobro posuditi iz Mexica su otvorene police. Kao primjerice kuhinja s otvorenim policama na kojima se nalazi lijep posuđe – to je dekoracija samo po sebi. Inspirirajte se Meksikom!

zapad

Divlji zapad
Kada smo već na dalekim putovanjima, ne možemo zaobići Ameriku i njezin divlji zapad. Posuditi stil divljeg zapada znači inzistirati na toplim zemljanim tonovima i prirodnim materijalima.Obzirom da je hrpa terracotta posudica jako cool dekoracija, inspiracija ovom destinacijom mže vam poslužiti poslužiti i za uređenje zimskog vrta.

francuski

Francuski šik
Poznato je kako Francuskinje imaju stila. Kada je u pitanju moda one bez puno truda izgledaju ‘chic’. E pa tako je i s interijerima – raskošna rasvjeta nasuprot neutralnom namještaju. Crno- bijele pruge na kaucu samo su mali odmak od bezvremenske klasike koju njeguju Francuzi.

mediteranski

Mediteran
Nepresušno more inspiracije! Od mirisa, okusa i boja – ovom stilu je teško odoljeti. Kao posebno nadahnuće može vam poslužiti Italija. Na svom zadnjem putovanju sam istaživala Siciliju i bacila oko na interijere. Zemlja koja njeguje tradiciju u svemu pa tako i uređenju. Dašak mediterana se može osjetiti i u vašim domovima, primjerice tako da pločice u svim tonovima plave boje krase vašu kupaonicu. I neke od svjetski poznatih kuća koje nude detalje za dom, trenutno su inspirirane upravo ovim uzorkom i plavom bojom. U ovakvom interijeru ljeto traje cijelu godinu!

Tekst: Franka Vatovac Tomičić
Foto: Anthropologie, Zara Home, Urban Outfitters

0