Najljepši uskrsni stol ove smo godine pripremili na jednoj zagrebačkoj terasi
Najljepši uskrsni stol ove smo godine pripremili na jednoj zagrebačkoj terasi

Najljepši uskrsni stol ove smo godine
pripremili na jednoj zagrebačkoj terasi

Još jedan uskrsni vikend je ispred nas. Tradicija okupljanja oko stola, bez obzira za koliko uzvanika, inspirirala nas je da Journalov Uskrs osmislimo na jednoj terasi okupanoj sunčevim zrakama i s prvim znacima proljeća uživamo u brojnim delicijama.

Mala uskrsna gozba na otvorenom

U suradnji s dvoje hrvatskih kreativaca, jednom koja svoju inspiraciju pronalazi u uređenju interijera, a drugom koja je majstorica u kuhinji, kreirali smo stol koji je lako organizirati, replicirati i u vlastitom domu ponoviti – pogotovo ako imate terasu, ali čak i ako imate samo balkon. Maja Kranjec, poznatija na Instagramu kao @krameraj_ s kojom smo već nekoliko puta surađivali i Journal gastro blogerica Tatjana Pastuović Klaić koju prepoznajete kao @tanja.cookamigustam stvorile su svoju prozračnu, svježu magiju i ovim stolom imitirale prirodu koja se baš počela buditi.

Uređenje Maje Kranjec i jelovnik Tanje Pastuović Klaić

Grane koje su počele cvjetati i maslinove grančice poslužile su nam kao jedina cvjetna dekoracija u nekoliko vaza. Svoje mjesto na stolu dobila su i drvena i prepeličja i kokošja jaja kao dekoracija, a Maja je stol zamislila kao nježnu pozadinu koja nije odvlačila pozornost od hrane, ali smo u njoj zaista uživali. Bijela i bež boja bili su baza za najljepše posuđe i kristalne čaše, ubruse i svečani pribor, a okruženi zelenilom vrta poželjeli smo na ovoj terasi ostati cijeli dan. Kod postavljanja stola za svoje goste možete napraviti i vrlo jednostavne kartice s imenima te ih privezati na proljetne grančice, a Maja je kod slaganja kombinirala klasično posuđe i ono malo posebnije koje se onda još dodatno istaknulo. Izvucite ono najbolje što imate i poigrajte se se s uređenjem!

Tanja je ponukana vizualnom inspiracijom pripremila malu gozbu u tri slijeda – predjelo od lisnatog tijesta u kojem su glavnu riječ vodile omiljene šparoge, glavno jelo koje se sastojalo od mesne štruce, ukiseljenih jaja i nježne salate s rotkvicama i daikonom te deserta u kojem smo zamislili orahnjaču u malo drugačijoj, modernijoj izvedbi koju smo na kraju grickali uz kavu. Lagani okusi i svježina povrća savršeno su se uklopili u ideju ovog malo drugačijeg uskršnjeg ručka, no i dalje obuhvaćajući sve elemente na koje smo tradicionalno navikli.

Danas uživajte u ovoj našoj ideji i zamišljajte kako će ove godine izgledati vaše uređenje, a uskoro vam donosimo recepte za sva jela i još malo inspiracije za uređenje!

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori