Istarska vila jedinstvenog ugođaja

Villa B2 dvoetažna je kuća za odmor koja nudi udobnost i privatnost usred netaknute prirodne ljepote. Industrijski suvremeni dizajn, zajedno s rustikalnim detaljima i prirodnim teksturama, dizajnerskim namještajem s potpisom stvaraju jedinstven ugođaj i prepoznatljiv brand pod vodstvom dizajnera Borisa Ružića.

vila post 0

vila post 10

Kako je sagrađena osamdesetih godina, a objekt je služio kao gospodarska zgrada, njezina rekonstrukcija i prenamjena trajala je oko dvije do tri  godine. Uređena je u modernom stilu s industrijskim elementima u arhitekturi i interijeru. Korišteni su klasični građevni materijali koji svojim prirodnim teksturama poštuju izgled izvorne autohtone gradnje na istarskom području, uključujući industrijski beton, kamen i drvene konstrukcijske grede.

vila 5

vila 4

Kuća je arhitektonski koncipirana na brežuljku da se iz svake prostorije u villi prostire pogled na Jadransko more te na besprijekorne linije maslinika, vinograda i malih istarskih gradića. Objekt je okružen kamenim zidovima, natkrivenom lounge zonom za ugodan boravak u ljetnim vrućim danima te zanimljivom linijom bazena s izvorom slapa.

vila post 9

vila post 8

Kada se uđe u kuću, prvo što ćete primijetiti je open space concept koji spaja kuhinju, blagavaonicu i dnevni boravak. Na kuhinju se nadovezuje blagavaonica, a s prepoznatljivim vitra i kartel by P.Starck stolicama, glavnu ulogu preuzima masivni drveni stol kao centralna točka između kuhinje i dnevnog boravka. Iz dnevnog boravka vode stube na kat na kojem su prostrane sobe s kupaonicama koje plijene skladnošću, a samim odabirom boja, materijala i namještaja sigurno će prkositi vremenu i trendovima.

vila post 6

vila 3

Iz svake od četiri spavaće sobe na katu pruža se pogled sve do 15 kilometara udaljenog mora, a najveća soba u potkrovlju raspolaže s vlastitim dnevnim boravkom i kaminom. Prizemlje ima odličnu komunikaciju s natkrivenom ljetnom kuhinjom koja je ujedno i lounge zona.

vila post 5

vila 2

Osnovna ideja bila je pružati drukčiji doživljaj i odmor na selu tzv. ‘Art living’. Nije tipičan primjer seoskog turizma. Drukčija je od niza rustikalnih kuća za odmor, a nije ni toliko luksuzna poput skupocjenih vila na osami. Riječ je o jednostavnom dizajnerskom ambijentu koji gostima nudi užitak modernog ambijenta posvećenog detalju i umjetnosti. Predstavlja svojevrsni moderni lifestyle u prirodnom okruženju. Ujedno, privlači drukčiju klijentelu – urbane goste koji prepoznaju takvu frekvenciju doživljaja.

vila post 2

vila post 7

U konceptu vile nalazi se još jedan povijesni objekt koji je netaknut sa vanjskog djela procelja u autentičnom kamenom izdanju, kako su se nekad gradile štale a ne stambeni objekti, i upravo je u tom prostoru koji je bio stala osmišljen mali doživljaj SPA zone wellnessa.

vila 1

Više o samoj vili i ostalim projektima možete saznati na borisruzic.hr te Facebook stranicama BR villas i BR home.

0