Na Ilici se otvorio plant shop s terarijima

Na Ilici se otvorio plant shop s terarijima

Na ILICI 74 se otvorio se specijalizirani vrtni centar – plant shop s biljnim terarijima. Dizajnerica i kreativka Ana Hrgovčić otvorila je neobičnu prodavaonicu biljaka pod nazivom BILJKE.PLANTS. U shopu se nalazi mnoštvo šarmantnih biljaka kojima niti jedan biljoljubac neće moći odoljeti. 

U vrtnom centru na Ilici 74 nalaze se nevjerojatno jednostavne biljke za održavanje koje će uspjeti svakom početniku u svijetu biljaka. Na policama možete birati među raznim vrstama, tu su biljke za tamne prostore, biljke koje toleriraju suhi zrak i visoke temperature, biljke koje se zalijevaju jednom u 3 mjeseca – biljni terariji, biljke koje žive samo od zraka, ali i egzotični primjerci varijetetnih biljaka koje obožava svaki biljni znalac. 

Naglasak se ipak nalazi na biljnim terarijima – staklenim vrtovima za kojima je luda cijela Hrvatska i koji su apsolutni must have u kolekciji svakog biljkofila!

Pitali smo Anu odakle joj ideja za otvaranje ovakve cvjećarne? 

“Velika sam ljubiteljica biofilnog dizajna, zelenih i eko dekoracija te općenito prirode. Među biljkama sam se pronašla prije nekoliko godina, ali moram priznati da mi nije odmah sve išlo od ruke. Iako ih jako volim, na početnu nisam znala kako s njima, često mi nisu uspijevale i izgledale su nekako nesretno. Shvatila da sigurno nisam jedina kojoj se biljke jako jako sviđaju, ali im njega jednostavno ne ide od ruke. Bacila sam se u detaljna istraživanja i izučavanja uzgoja zelenih ljubimaca i shvatila da čak i amaterima poput mene biljke mogu uspjeti. Složila sam opsežnu listu biljaka koje će uspjeti raznim tipovima ljudi i raznim tipovima prostora te odlučila pomoći svima koji su poput mene – zaljubljenici u zelenilo, ali im jednostavno biljke ne idu od ruke. Zato sam otvorila plant store s biljnim vrstama koje će uspjeti početnicima u biljnom svijetu, dok će biljni znalci i entuzijasti ostati “paf” kad vide kakve sve kreacije nudimo.  

Ako ste u potrazi za onom jednom biljkom koja će i vama uspjeti obavezno posjetite urbanu džunglu u centru Zagreba i oduševite se biljnim terarijima i kokedama stvorenim za ozelenjavanje interijera!

Radno vrijeme: 10-20 h pon-pet, 9-18 h sub, 10-15 h ned. 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori