Ilica će dobiti kvartovsku knjižaru i kino na otvorenom

Ilica će dobiti kvartovsku
knjižaru i kino na otvorenom

Projekt Ilica: Q’ART održava se od 18. do 25. svibnja i oživjet će dvadesetak ispražnjenih lokacija u Ilici te ih ispuniti bogatim i raznovrsnim kulturno-umjetničkim programom.

Kvartovska knjižara u Ilici 87

Kreativne četvrti i kreativni gradovi ne opstaju i ne postoje bez knjige i knjižara. Potaknuti nestankom kvartovskih knjižara iz grada i odumiranjem njegova središta, napušteni prostor u Ilici 87 od 19. do 25. svibnja, u organizaciji Knjižnog bloka, pretvara se u privremenu KVARTOVSKU KNJIŽARU, mjesto za čitanje i okupljanje čitalačke i druge zainteresirane publike.

U ovoj se knjižari knjige neće kupovati niti prodavati već – razmjenjivati. Posjetitelji će pročitane knjige donositi i mijenjati za nepročitane te im tako produžiti život i „zaraziti“ čitanjem što veći broj ljudi – kvartovske stanare, građane Zagreba, slučajne prolaznike i turiste, a bit će organizirana i humanitara akcija prikupljanja knjiga za žene i djecu žrtve nasilja (knjige za djecu i mlade, stručna literatura, samopomoć).

Koliko je čitanje važno, zašto čitamo i kako potaknuti djecu na čitanje – bit će tema niza radionica. Za one koji ne znaju koje knjige odabrati za čitanje, ili traže inspiraciju – književne kritičarke, blogerice i urednice dat će dvoje prijedloge i biti u neposrednom kontaktu s publikom, pasioniranim čitateljima ali i onima koji se ovdje slučajno zateknu.

Kvartovske knjižare nestaju iz grada. Ovo je trenutak kada se želi pokazati da ih je moguće vratiti i oživjeti. Posjetite Ilicu 87, zamijenite ili donirajte knjigu za humanitarnu akciju, sudjelujte na radionicama, predavanjima, panelima, dovedite djecu, bake i djedove, dečke i cure, i upoznajte se s radom autora, urednika, prevoditelja, lektora, tiskara, ilustratora, dizajnera – prijatelja knjige i promotora čitanja. Cijeli program pronađite ovdje.

Zagreb Film Festival u parku

Zagreb Film Festival predstavit će se kroz filmske projekcije na otvorenom, u parku na adresi Dalmatinska 12 od 19. do 25. svibnja.

Suradnja s Q’ART-om prilika je da se ZFF i publika susretnu u jedinstvenom otvorenom prostoru, u Dalmatinskom parku, i podsjete se na neke od najboljih debitanata proteklih godina, kao i na neka etablirana imena europskog filma poput Rubena Östlunda, Christiana Petzolda i Claire Denis. Među desetak filmova koji će biti prikazani, nalazi se i film ‘Oči u oči’, najbolji film za djecu prema odluci profesionalnog žirija trećeg izdanja KinoKina, festivala u potpunosti posvećenog dječjoj publici koji također organizira ZFF.

Novi klinac

RASPORED PROJEKCIJA

Projekcije filmova počinju u 20:30 sati u parku na adresi Dalmatinska 12

19.5. Sub:  Kvadrat Ruben Östlund / Švedska, Njemačka, Francuska, Danska / 2017. / 151’

20.5. Ned: Najsretniji dan u životu Ollija Makija Juho Kuosmanen / Finska, Njemačka, Švedska / 2016. / 92’

21.5. Pon: Projekt: Zajedno Sólveig Anspach, Jean-Luc Gaget / Francuska, Island / 2016. / 83’

22.5. Uto: Isabellino sunce Claire Denis / Francuska / 2017. / 94’

23.5. Sri: Novi klinac Rudi Rosenberg / Francuska / 2015. / 80’

24.5. Čet: Kućna njega Slávek Horák / Češka Republika, Slovačka / 2015. / 92’

25.5. Pet: Feniks Christian Petzold / Njemačka / 2014. / 98’

Isabellino sunce

Program za djecu i mlade

Projekcije počinju u 18:00 sati u parku na adresi Dalmatinska 12 (kod dječjeg igrališta)

19.5. Subota: Moj život kao Tikvica  Claude Barras / Švicarska, Francuska / 2016. / 66’ / 7+

20.5. Nedjelja: Oči u oči  Joachim Dollhopf, Evi Goldbrunner / Njemačka / 2016. / 100’ / 8+

Projekcije su besplatne za publiku. Organizator zadržava pravo izmjene i nadopune programa. U slučaju kiše projekcije se neće održati.

Učitati još
Zatvori