Mame rade čuda od IKEA kuhinje za klince: Evo kako vi možete unaprijediti svoju
Mame rade čuda od IKEA kuhinje za klince: Evo kako vi možete unaprijediti svoju

Mame rade čuda od IKEA kuhinje za klince: Evo kako vi možete unaprijediti svoju

Dječja kuhinja tvrtke IKEA omiljen je komad namještaja u sobicama brojnih mališana.

U svom originalnom izdanju, kuhinja za igranje Duktig izgleda tipično skandinavski. Pročišćene linije te kombinacija bijele, bež i sive boje ostavljaju puno mjesta za razvoj dječje mašte i kreativnu igru u kojoj najmlađi mogu uživati do mile volje.

IKEA KUHINJA DUKTIG

To ipak nije spriječilo kreativne mame diljem svijeta da kuhinju svojih klinaca osvježe na brojne načine i pretvore u nešto sasvim novo.

IKEA dječja kuhinja pruža bezbroj mogućnosti za stilsko osvježenje

Malena i kompaktna, IKEA dječja kuhinja savršen je projekt za mame i tate koji se vole igrati majstora, a zgodno je što se u završne radove mogu uključiti i klinci koji će se na kraju s kuhinjicom i igrati.

Korak broj 1:

Ako će ovaj članak i vas inspirirati na makeover kuhinje vaših klinaca, savjetujemo da prvo pronađete fotografije s kuhinjicama koje vam se najviše sviđaju, ili da sami skicirate svoju viziju.

Korak broj 2:

Zatim napravite popis za kupnju i u kalendaru odvojite nekoliko sati za ovaj IKEA hack, koji ipak zna potrajati. Napola dovršena kuhinja mogla bi zbuniti mališane željne igre i zabave.

IKEA hack koji će oduševiti male i velike ukućane

Postoje brojni načini da napravite makeover na IKEA kuhinjici za klince. Neki roditelji slijede estetiku koja pristaje uređenju njihova doma, dok drugi razmišljaju o omiljenim bojama i motivima malenih. Kako bi vam olakšali ovaj projekt, donosimo pregršt ideja za najzabavniji DIY pothvat koji ste imali prilike napraviti u svom domu!

Detalji od bambusa i ratana

Jedan od najpopularnijih načina za osvježavanje dječje kuhinje je izmjena plastičnih prozorčića ratanom ili bambusom. Drvene “ploče za kuhanje” i ručkice još su jedan zgodan način da popularnoj kuhinjici podarite eco-friendly makeover.

Tapeta – ljepljiva ili obična

Ljepljive tapete odličan su izbor za izmjenu boja na ormarićima kuhinje, a možete potražiti i dezen koji imitira mramor ili kvarc kako bi stvorili dojam prave kuhinjske radne ploče.

Uz klasičnu tapetu (najbolje vodootpornu) u spoju sa šperpločom, kuhinji možete dodati leđa koju ona inače nema.

Kantica boje

Ekološki prihvatljiva boja na bazi vode u jednom danu može modelu Duktig dati novi potpuno novi look. Pripazite samo da u vrijeme bojenja i sušenja djece nema u blizini.

Nove ručkice

Čak i ako niste previše vješti s alatom, ručkice ćete sami promijeniti bez problema. Dodajte nove kukice, mini pregaču i nekoliko novih komada dječjeg posuđa, i vaša kuhinja u novom ruhu spremna je za igru.

Iskoristite i stražnju stranu kuhinjice

Jednom kad ste preuredili prednju stranu IKEA kuhinje za klince, možda ćete se zaželjeti sličnih projekata. Iskoristite i stražnju stranu pa svojoj djevojčici ili dječaku napravite kiosk na kojem može prodavati limunadu, sendviče ili pizzu, mini kafić ili malu knjižnicu.

Još jedna zgodna ideja…

Ako vaše dijete provodi puno vremena u svojoj kuhinjici, a imate dovoljno prostora – od jednostavnog ormarića djetetu napravite mini hladnjak za igranje koji će stajati uz novouređenu Duktig kuhinju. Oduševljenje je zajamčeno, kao i sati zabave koji će vama pružiti nekoliko trenutaka za uživanje u šalici kave.

Foto: Instagram (@kristikue, @littlestudi0)

Učitati još
Zatvori